Dobošová torta

  • Foodblogerka Bianka
  • stredne ťažké

Čo tak si pripraviť počas sviatkov niečo výnimočné? Vyskúšajte dobošovú tortu od foodblogerky Bianky.

  • Dobošová torta

Cesto:

250 g Palmarinu
Palmarin
250 gpráškový cukor
4 ksvajec
250 ghladkej múky
1 štip.soli
1 ČLprášok do pečiva

Krém:

1 ksZlatý klas
350 mlmlieka
2 PLcukru
100 ghorkej čokolády
2 PLkakaa
1 ks Helia
Helia

Poleva:

70 ghorkej čokolády
20 g Cery
Cera

Postup

1.

Vo veľkej nádobe si vymiešame tuk na pečenie Palmarin, cukor, vajíčka, múku, soľ a prášok do pečiva. Vznikne nám husté mazľavé cesto. Do vymastenej tortovej formy bez okrajovej manžety s priemerom 21 cm si dáme 2-3 PL cesta a rozotrieme rovnomerne dlhým nožom. Takto pečieme 8 plátov. Každý plát pečieme pri 175 stupňoch približne 15 minút. Pláty necháme vychladnúť na mriežke, alebo inom rovnom podklade.

2.

Z klasu, mlieka a cukru si uvaríme hustý puding. Odstavíme a primiešame nasekanú čokoládu. Miešame až kým sa v horúcom pudingu nerozpustí. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí vymiešame Heliu, do ktorej po lyžiciach pridávame krém.

3.

Pláty vrstvíme na seba a potierame krémom. Krémom natrieme aj okraje torty. Vrch nenatierame, ale polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme tak, že si rozpustíme vo vodnom kúpeli čokoládu s Cerou. Po stuhnutí čokolády zdobíme vrch trochou odloženého krému. Môžeme posypať striebornými cukrárenskými perličkami. Aby sa nám čokoláda nepopukala, krájame ju horúcim nožom.

Podobné recepty

Kakaové úliky

Kakaové úliky
stredne ťažké
Kakaové úliky

Pomarančová roláda s kokosom

Pomarančová roláda s kokosom
stredne ťažké
Pomarančová roláda s kokosom

Vybrané články

Skladovanie zeleniny a ovocia

Skladovanie zeleniny a ovocia
Zelenina a ovocie
Skladovanie zeleniny a ovocia

Základy pečenia drobného pečiva

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom