Mrkvové vanilkové rožky

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

Vanilkové rožky pozná asi každý, ale mrkvové? Teraz už aj vy.

  • Mrkvové vanilkové rožky
200 g hladkej múky
150 g Palmarinu
Palmarin
100 g nastrúhanej mrkvy
1 kskôra z citróna
2 PLvanilkového cukru
100 gpráškového cukru
30 gmletých mandlí

Postup

1.

Mrkvu nastrúhame na jemno a necháme chvíľu pustiť šťavu.

2.

V miske zmiešame múku s ⅔ cukru, vanilkovým cukrom, nastrúhanou kôrou a ručne zapracujeme palmarín. Pridáme vyžmýkanú mrkvu a vypracujeme hladké cesto. Keby sa príliš lepilo pridáme ešte trochu múky.

3.

Cesto necháme odležať aspoň 1 hodinu v chladničke a potom tvarujeme rožky, ktoré pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie približne 12-15 minút pri teplote 175 stupňov.

4.

Ešte teplé rožky obalíme v zmesi mletých madlí a zvyšného práškového cukru.

Podobné recepty

Gaštanové hviezdičky

Kysnutý škoricový veciec

Kysnutý škoricový veciec
stredne ťažké
Kysnutý škoricový veciec

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom