Tvarohovo orechové rezy s medom a čokoládou

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

Tieto rezy by nemali chýbať počas sviatkov na vašom vianočnom stole.

  • Tvarohovo orechové rezy s medom a čokoládou

Cesto:

350 gpolohrubej múky
200 g Palmarinu
Palmarin
50 gpraškového cukru
2 ksžĺtok

Tvarohová náplň:

360 ghrudkového tvarohu
75 gpráškového cukru
2 PLvanilkového cukru
1 ksvajce

Orechová náplň:

2 ksvajcia
30 grozdrvených piškót
100 gmletých orechov
70 gpráškového cukru

Ostatné:

50 gMedu
50 gčokolády
25 g Cery
Cera
50 gnasekaných vlašských orechov

Postup

1.

Suroviny na cesto zmiešajte a cesto dajte na chvíľu odležať do chladničky.

2.

Suroviny na tvarohovú náplň zmiešajte a odložte bokom.

3.

Na orechovú plnku vyšľahajte žĺtka s cukrom, pridajte piškóty, mleté orechy a nakoniec vyšľahaný sneh z 2 bielok.

4.

Cesto rozdeľte na 2 časti. Jendu väčšiu a jednu menšiu. Väčšiu časť rozváľkajte na veľkosť plechu na pečenie a pomocou valčeka ho preneste na plech vystlaný papierom na pečenie.

5.

Na cesto rovnomerne naneste tvarohovú plnku a potom orechovú plnku. Druhú časť cesta nastrúhajte pomocou hrubého strúhadla po celom povrchu. Vrch koláča posypte nasekanými orechmi a polejte medom.

6.

Pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 60 minút.

7.

Koláč po upečení polejte roztopenou čokoládou a nakrájte na rezy.

Podobné recepty

Kapor na čierno s rozmarínovými zemiakmi

Vianočná perníková torta

Vianočná perníková torta
stredne ťažké
Vianočná perníková torta

Vybrané články

Skladovanie zeleniny a ovocia

Skladovanie zeleniny a ovocia
Zelenina a ovocie
Skladovanie zeleniny a ovocia

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom