Bryndzový posúch so slaninkou

  • Fooodblogerka Monika
  • 1 hodina 45 minút
  • stredne ťažké

Slovenský, chutný,...no proste náš bryndzový posúch so slaninkou, ktorý je výbornou alternatívou pre jedošov. Čas prípravy: Príprava 20 minút, kysnutie 1 hodina, pečenie 25 minút.

  • Bryndzový posúch so slaninkou
PoznámkaNa dva menšie plechy resp. 2 veľké srdiečka budeme potrebovať:
200 ghladkej múky
200 gpolohrubej múky
50 g Palmarinu
Palmarin
175 mlmlieka
1 ksvajce
20 gčerstvého droždia
1 PLcukru
1 ČLsoli
1 ČLrasce
10 gčerstvého kôpru
50 gprerastenej údenej slaniny
125 gbryndze
50 gkyslej smotany
1 ksčervenej cibule
3 PL oleja Raciol
Raciol

Postup

1.

Najprv si pripravíme kvások. Do 50 ml vlažného mlieka pridáme cukor a rozdrobené droždie. Kvások necháme nakysnúť na teplom mieste.

2.

V mise zmiešame múky, pridáme soľ, rascu, roztopený Palmarin, zvyšné mlieko, vajce a nakoniec aj kvások. Cesto miesime aspoň 10 minút, kým nie je vláčne a nelepí sa.

3.

Cesto potom necháme vykysnúť 45 minút na teplom mieste zakryté čistou utierkou.

4.

Bryndzu vymiešame so smotanou a časťou nakrájaného kôpru, slaninku nakrájame na drobné kocky a cibuľu na tenké pol krúžky, a všetko odložíme bokom.

5.

Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a podľa chuti vyváľkame buď na plech alebo si vykrojíme cesto v tvare srdca. Zvyšné cesto opäť premiesime a môžeme vykrojiť menšie srdiečka. Takto postupujeme až kým neminieme celé cesto.

6.

Vyváľkané cesto necháme ešte 15 minút podkysnúť na plechu vystlanom papierom na pečenie.

7.

Pred pečením lyžicou zatlačíme cesto tak, aby zostali vyššie okraje a plnka sa nerozliala. Najprv potrieme cesto bryndzovou plnkou, potom posypeme slaninkou a nakoniec cibuľou.

Podobné recepty

Nakladaná paprika v oleji

Sušené paradajky v oleji

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Skladovanie zeleniny a ovocia

Skladovanie zeleniny a ovocia
Zelenina a ovocie
Skladovanie zeleniny a ovocia

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom