Orechová bábovka s rumom

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Chutná orechová bábovka s rumom od foodblogerky Moniky sa výborne hodí k ranneému čaju.

  • Orechová bábovka s rumom
200 gvlašských orechov
4 ksvajcia
150 g trstinového cukru
200 gpolohrubej múky
200 ml oleja Heliol
Heliol
200 mlsmotany na šľahanie
50 ghrozienok
0,4 clrumu
1/2 prášku do pečenia
1 PLTuk na vymastenie
1 PLmúky na vysypanie
1 PLpráškový cukor

Postup

1.

Vyhrejte rúru na 200 °C a vymažte formu na bábovku. Hrozienka zalejte rumom a nechajte chvíľu odstáť. Oddeľte bielka od žĺtkov a tie vyšľahajte spolu s cukrom. Pridajte múku s práškom do pečiva, orechy, olej, smotanu a všetko dobre premiešajte. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne vmiešajte do cesta.

2.

Na záver pridajte hrozienka spolu s rumom a vylejte do formy na bábovku. Bábovku pečte pri teplote 170 °C približne 50 -60 minút.

3.

Po upečení bábovku nechajte vychladnúť a vyklopte z formy. Nakoniec posypte práškovým cukrom na ozdobu.

Podobné recepty

Doboška

Doboška
stredne ťažké
Doboška

Marhuľový koláč

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Základy pečenia drobného pečiva

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom