Kurací perkelt

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

Keď vás už fantácia pri varení opustí, tak vtedy treba pripraviť overenú klasiku. Chutný kurací perkelt od foodblogerky Moniky.

  • Kurací perkelt
4 kskuracích stehien
500 gcibule
1 PLpaprikového krému
2 PL oleja Raciol
Raciol
200 mlhladkej múky
100 gčerstvého špenátu
1 ksvajce
1 ksstručik cesnaku
1 štip.soli, korenia

Postup

1.

Cibuľu nakrájajte na menšie kúsky a dajte do hrnca s olejom. Restujte na miernom ohni tak aby cibuľka nezhnedla. Keď je cibuľa mäkká, pridajte paprikový krém, premiešajte a pridajte kuracie stehná. Zalejte vodou tak aby bolo mäso úplne ponorené.

2.

Varte približne 45 minút, pokiaľ mäso neopadáva od kosti. Potom ho vyberte a tyčovým mixérom rozmixujte omáčku do hladka. Paprikový krém býva zväčša veľmi slaný tak vôbec nie je potrebné mäso soliť. Ak krém slaný nie je, osoľte mäso podľa vašej chuti.

3.

Na špenátové halušky poduste čerstvý špenát s cesnakom na kvapke oleja a prebytočnú vodu vylejte. Sparený špenát nasekajte na jemno a zmiešajte s múkou, vajíčkom, soľou a korením. Vypracujte nelepivé cesto a ručne vypracujte šúľance. Tie varte v osolenej vriacej vode asi 10 minút.

Podobné recepty

Šťavnatá bravčová živánska

Jahňacie kotlety s mätovým rizotom

Vybrané články

Skladovanie zeleniny a ovocia

Skladovanie zeleniny a ovocia
Zelenina a ovocie
Skladovanie zeleniny a ovocia

Ako skladovať kavu?

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom