Šťavnatá bravčová živánska

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Potrebujete rýchlu večeru alebo obed? Pripravte si chutnú šťavnatú živánsku od foodblogerky Moniky.

  • Šťavnatá bravčová živánska
6 ksplátkov brav. krkovičky
6 kszemiakov
6 ksplátkov slaniny
1 ksklobásy
2 kscibule
1 hrsťčerstvého tymianu
1 dcl oleja Raciol s cesnakom
Raciol cesnak
1 štip.soli
1 štip.čierneho korenia

Postup

1.

Umyte zemiaky a nakrájajte ich na približne rovnaké kolieska. Tak isto nakrájajte aj s cibuľu a klobásu.

2.

Na pekáč dajte alobal tak aby bolo možné živánsku zabaliť a uložte najprv zemiaky. Na zemiaky pridajte krkovičku (tak aby sa mäso neprekrývalo a rovnomerne sa upieklo) a na každý kus mäsa dajte plátok slaniny, pár koliesok klobásky a cibuľu. Mierne osoľte (opatrne, slanina vie pustiť veľa soli), okoreňte, pridajte čerstvý tymian a zakvapkajte olejom.

3.

Pečte vo vyhratej rúre zabalené v alobale približne 50 -60 minút na 170 °C.

Podobné recepty

Pečený králik na víne

Pečený králik na víne
stredne ťažké
Pečený králik na víne

Grilovaný steak

Grilovaný steak
stredne ťažké
Grilovaný steak

Vybrané články

Ako skladovať kavu?

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom