Šťavnatá bravčová živánska

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Potrebujete rýchlu večeru alebo obed? Pripravte si chutnú šťavnatú živánsku od foodblogerky Moniky.

  • Šťavnatá bravčová živánska
6 ksplátkov brav. krkovičky
6 kszemiakov
6 ksplátkov slaniny
1 ksklobásy
2 kscibule
1 hrsťčerstvého tymianu
1 dcl oleja Raciol s cesnakom
Raciol cesnak
1 štip.soli
1 štip.čierneho korenia

Postup

1.

Umyte zemiaky a nakrájajte ich na približne rovnaké kolieska. Tak isto nakrájajte aj s cibuľu a klobásu.

2.

Na pekáč dajte alobal tak aby bolo možné živánsku zabaliť a uložte najprv zemiaky. Na zemiaky pridajte krkovičku (tak aby sa mäso neprekrývalo a rovnomerne sa upieklo) a na každý kus mäsa dajte plátok slaniny, pár koliesok klobásky a cibuľu. Mierne osoľte (opatrne, slanina vie pustiť veľa soli), okoreňte, pridajte čerstvý tymian a zakvapkajte olejom.

3.

Pečte vo vyhratej rúre zabalené v alobale približne 50 -60 minút na 170 °C.

Podobné recepty

Pečený králik na víne

Pečený králik na víne
stredne ťažké
Pečený králik na víne

Pečené kura na citróne

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom