Polievka z pečenej tekvice

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Keď nastane čas tekvíc tak sa jej nevieme dojesť. Vyskúšajte si pripraviť tekvicovú polievku podľa foodblogerky Moniky.

  • Polievka z pečenej tekvice
1 kgtekvice hokaido
3 PL oleja Raciol s chilli
Raciol chilli
1 lzeleninového vývaru
50 gtekvicových semiačok
1 ksžerucha
1 štip.soli, korenia

Postup

1.

Tekvicu ošúpte, zbavte vnútra a nakrájajte na približne rovnaké kúsky. Dajte na plech, pokvapkajte olejom, osoľte a okoreňte. Pečte vo vyhriatej rúre na 200 stupňov približne 30 minút, záleží podľa veľkosti tekvice. Tekvica musí byť úplne mäkká a mierne skaramelizovaná.

2.

Upečenú tekvicu dajte do hrnca aj s výpekom, zalejte vývarom a mierne zohrejte. Potom polievku rozmixujte mixérom do hladka a nechajte prevrieť. Ak by bola polievka príliš hustá dolejte ešte vodu.

3.

Na suchej panvici opečte tekvicové semiačka a posypte nimi polievku. Podávajte s čerstvou žeruchou a niečím chrumkavým. Buď opečenou slaninkou alebo slanými tyčinkami.

Podobné recepty

Zeleninová polievka s hráškom

Slepačí vývar s knedlíčkami

Vybrané články

Základy pečenia drobného pečiva

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom