Slepačí vývar s knedlíčkami

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Klasický slepačí vývar s chutnými knedlíčkami, ktoré ho spravia špeciálnym.

  • Slepačí vývar s knedlíčkami
1/2Sliepky
3 ksmrkvy
1 kspetržlen
1/4 kszeleru
1/4 kspóru
1 kscibuľa
2 ksbobkový list
4 ksnového korenia
1 ksvetvička petržlenovej vňate
2 PL oleja Heliol
Heliol

Na knedlíčky:

75 gvareného údeného mäsa
1 ksvajce
120 gkrupice
1 hrsťnasekanej petržlenovej vňate
1 štipkačierne korenie
1 štipkasoli

Na podávanie:

1 ksmrkva na prúžky
1 ksjarná cibuľka
1 hrsťpetržlenovej vňate

Postup

1.

Koreňovú zeleninu nakrájame na väčšie kusy. Pór očistíme a prekrojíme na polovicu. Cibuľu nešúpeme ale zbavíme fúzikov, v ktorých zvykne byť hlina.

2.

Vo väčšom hrnci rozpálime olej Heliol, pridáme koreňovú zeleninu, pór a cibuľu. Zeleninu restujeme niekoľko minút, kým nechytí hnedú farbu. Potom ju podlejeme cca 3 litrami vody, pridáme sliepku, soľ, nové korenie, bobkový list a čerstvú petržlenovú vňať.

3.

Polievku necháme zovrieť, stíšime plameň a varíme minimálne 2 hodiny, ideálne aj tri na najmenšom plameni.

4.

Na knedličky nakrájame varené údené mäso na drobno. Zmiešame ho s vajíčkom, petržlenovou vňaťou, korením a postupne pridávame krupicu a vypracujeme lepivejšie cesto.

5.

Ruky si trochu pomúčime krupicou a ručne vypracujem knedličky. Varíme ich vo vriacej vode kým nevyplávajú na povrch (cca 12 - 15 minút).

6.

Do taniera dáme zeleninu na ozdobu, na ňu poukladáme knedličky, zalejeme vývarom a posypeme vňaťou.

Podobné recepty

Zeleninová polievka s hráškom

Polievka z pečenej tekvice

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Základy pečenia drobného pečiva

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom