Pečené zemiaky

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Recept je jedinečný v tom, že ho môžete pripraviť vopred a napríklad na nedeľný obed len dopečiete v rúre.

  • Pečené zemiaky
500 gzemiakov
3 PL oleja Raciol s cesnakom
Raciol cesnak

Postup

1.

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na približne rovnako hrubé kolieska. Zemiaky dajte variť v osolenej vody na 15minút, tak aby sa zemiaky len predvarili.

2.

Zemiaky potom rozprestrite na vymastený plech, prípadne použite papier na pečenie, pokvapkajte olejom, osoľte a okoreňte a pečte pod grilom na 200 stupňov asi 30 minút pokiaľ nie sú zemiaky krásne zlaté.

Podobné recepty

Melónový šalát

Melónový šalát
ľahké
Melónový šalát

Cícerový šalát s avokádom

Vybrané články

Skladovanie zeleniny a ovocia

Skladovanie zeleniny a ovocia
Zelenina a ovocie
Skladovanie zeleniny a ovocia

Ako skladovať kavu?

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom