Malinová roláda s tvarohovou plnkou

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

Svieža, chutná, ovocná roláda od foodblogerky Moniky.

  • Malinová roláda s tvarohovou plnkou

Cesto:

5 ksvajec
100 gpráškového cukru
2 PLkvalitného kakaa
2 PLpolohrubej múky

Plnka:

250 g Helie
Helia
100 gpráškového cukru
250 ghladkého tvarohu
150 gmrazených malín

Postup

1.

Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme kakao a múku a premiešame. Do cesta pridáme vyšľahané bielka a cesto dáme piecť na plech vystlaný papierom na pečenie.

2.

Cesto pečieme na 175 stupňov približne 12 - 15 minút.

3.

Upečené cesto dáme z plechu aj s papierom na pečenie preč a necháme úplne vychladnúť a pripravíme si plnku.

4.

Heliu vymiešame najprv s cukrom a potom aj s tvarohom. Pridáme mrazené maliny, ktoré sme nechali 5 minút jemne roztopiť. Opatrne ich potom vmiešame tak aby maliny vytvorili krásnu mramorovú štruktúru.

5.

Z vychladnutého cesta opatrne stiahneme papier na pečenie a zarolujeme do rolády. Potom cesto opäť rozrolujeme a rovnomerne natrieme plnkou, zarolujeme do rolády a zabalíme do čistej utierky. Roládu pred krájaním necháme stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny. A pred podávaním ju posypeme ešte kakaom.

Podobné recepty

Francúzsky toast

Francúzsky toast
ľahké
Francúzsky toast

Jahodové lievance

Jahodové lievance
ľahké
Jahodové lievance

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Ako skladovať kavu?

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom