Bulgur so zeleninou

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Bulgur je menej známa obilnina, ktorá je veľmi zdravá a chutná. Pripravte si ju podľa receptu od foodblogerky Moniky

  • Bulgur so zeleninou
300 gbulguru
1 ksšalatovej uhorky
1 ksčervenej cibule
2 ksparadajok
1 ksšťavy z citrónu
1 ČLcitrónovej kôry
60 ml oleja Raciol
Raciol
100 gpetržlenovej vňate
1 štip.soľ, korenie

Postup

1.

Bulgur uvarte podľa návodu, resp. 1,5 násobok vody a varte približne 15 minút do mäkka.

2.

Medzi tým si pripravte zeleninu. Petržlenovú vňať nakrájajte na drobno, uhorku a paradajky na asi 2 cm kúsky a cibuľu na jemné polkolieska.

3.

Uvarený bulgur jemne premiešajte so všetkou zeleninou, ochuťte citrónovou šťavou, kôrou. Osoľte, okoreňte a na záver polejte olejom.

Podobné recepty

Pečené šapiňóny so špenátom a syrom

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Ako skladovať kavu?

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom