Bulgur so zeleninou
- Fooodblogerka Monika
- ľahké
- 0
Bulgur je menej známa obilnina, ktorá je veľmi zdravá a chutná. Pripravte si ju podľa receptu od foodblogerky Moniky
| 300 g | bulguru |
| 1 ks | šalatovej uhorky |
| 1 ks | červenej cibule |
| 2 ks | paradajok |
| 1 ks | šťavy z citrónu |
| 1 ČL | citrónovej kôry |
| 60 ml |
oleja Raciol
|
| 100 g | petržlenovej vňate |
| 1 štip. | soľ, korenie |
Postup
1.
Bulgur uvarte podľa návodu, resp. 1,5 násobok vody a varte približne 15 minút do mäkka.
2.
Medzi tým si pripravte zeleninu. Petržlenovú vňať nakrájajte na drobno, uhorku a paradajky na asi 2 cm kúsky a cibuľu na jemné polkolieska.
3.
Uvarený bulgur jemne premiešajte so všetkou zeleninou, ochuťte citrónovou šťavou, kôrou. Osoľte, okoreňte a na záver polejte olejom.



Buďte pravidelne informovaný