Ríbezľová bublanina
- Fooodblogerka Monika
- ľahké
- 0
Svieža, letná, chutná ríbezľová bublanina od foodblogerky Moniky
| 250 g | polohrubej múky |
| 200 g | práškového cukru |
| 100 ml |
oleja
|
| 150 ml | smotany na šľahanie |
| 3 ks | vajcia |
| 150 g | ovocia - rýbezle/čučoriedky/jahody |
| 1/2 | prášku do pečiva |
| 1 ks | Vanilkový cukor |
| 1 PL |
Tuk na vymastenie
|
| 1 PL | múky na vysypanie |
Postup
1.
Vyhrejte rúru na 200 °C a vymažte plech na bublaninu. Oddeľte bielka od žĺtkov a tie vyšľahajte spolu s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridajte múku s práškom do pečiva, olej, smotanu a všetko dobre premiešajte. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne vmiešajte do cesta.
2.
Cesto vylejte na plech a pečte pri 170 °C približne 10 minút a až potom pridajte ovocie. Pečte ďalších 20 minút a potom zvýšte teplotu na 200 °C na posledných približne 15 minút, tak sa aby bublanina upiekla krásne do zlata.




Buďte pravidelne informovaný