Ríbezľová bublanina

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Svieža, letná, chutná ríbezľová bublanina od foodblogerky Moniky

  • Ríbezľová bublanina
250 gpolohrubej múky
200 gpráškového cukru
100 ml oleja
Raciol
150 mlsmotany na šľahanie
3 ksvajcia
150 g ovocia - rýbezle/čučoriedky/jahody
1/2 prášku do pečiva
1 ksVanilkový cukor
1 PL Tuk na vymastenie
Palmarin
1 PLmúky na vysypanie

Postup

1.

Vyhrejte rúru na 200 °C a vymažte plech na bublaninu. Oddeľte bielka od žĺtkov a tie vyšľahajte spolu s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridajte múku s práškom do pečiva, olej, smotanu a všetko dobre premiešajte. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne vmiešajte do cesta.

2.

Cesto vylejte na plech a pečte pri 170 °C približne 10 minút a až potom pridajte ovocie. Pečte ďalších 20 minút a potom zvýšte teplotu na 200 °C na posledných približne 15 minút, tak sa aby bublanina upiekla krásne do zlata.

Podobné recepty

Čokoládový Brownies

Čokoládový Brownies
stredne ťažké
Čokoládový Brownies

Halloweenske arašidové pavúky

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Skladovanie zeleniny a ovocia

Skladovanie zeleniny a ovocia
Zelenina a ovocie
Skladovanie zeleniny a ovocia

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom