Nárierka z pečeného lososa

  • Foodblogerka Veronika
  • ľahké

Silvestrovské jednohubky z pečeného lososa.

  • Nárierka z pečeného lososa
250 glososa
100gúdeného lososa
30 gzmäknutého masla
30 g nátierky Palma ráno
Palma Ráno
50 gsmotanový syr
1 ksuvareného vajíčka
2 ksstručiky cesnaku
1 ČL oliv. oleja Ocho
8ocho
2 vetvičkyrozmarínu
1/2 ČLčervenej papriky
trochasoli, korenia, šťavy z citróna
trochapetržlenovej vňate
1pečivo

Postup

1.

250 g lososa si umyjeme a osušíme v utierke. Položíme ho na väčší kus papiera na pečenie (kožou dole) a na vrchnej strane spravíme pozdĺžne zárezy. Polejeme pár kvapkami olivového oleja a posypeme soľou a nasekaným rozmarínom tak, aby sme ho dostali i do zárezov. Lososa zabalíme do papiera na pečenie a pečieme v rúre 15 minút pri teplote 175 stupňov.

2.

Medzitým si pripravíme zvyšné ingrediencie: z údeného lososa si ponecháme pár malých kúskov na ozdobu a zvyšného lososa rozmixujeme (napr. ponorným mixérom). Preložíme do misky a primiešame maslo, nátierku Palma ráno, smotanový syr, červenú papriku, nasekaný cesnak a jedno vajíčko nasekané nadrobno. Premiešame.

3.

Do zmiešaných surovín primiešame upečeného lososa, ktorého sme rozdrobili na menšie kusy vidličkou. Premiešame a môžeme i čiastočne rozmixovať ponorným mixérom, aby sa chute lepšie spojili, a aby sme získali hladšiu štruktúru nátierky. Dochutíme soľou, korením a šťavou z citróna.

4.

Hotovú nátierku nanesieme na kúsky ražného chleba, ciabatty či bagety. Na záver ozdobíme údeným lososom a petržlenovou vňaťou.

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Skladovanie zeleniny a ovocia

Skladovanie zeleniny a ovocia
Zelenina a ovocie
Skladovanie zeleniny a ovocia

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom