Nárierka z pečeného lososa
- Foodblogerka Veronika
- ľahké
- 0
Silvestrovské jednohubky z pečeného lososa.
250 g | lososa |
100g | údeného lososa |
30 g | zmäknutého masla |
30 g | nátierky Palma ráno |
50 g | smotanový syr |
1 ks | uvareného vajíčka |
2 ks | stručiky cesnaku |
1 ČL | oliv. oleja Ocho |
2 vetvičky | rozmarínu |
1/2 ČL | červenej papriky |
trocha | soli, korenia, šťavy z citróna |
trocha | petržlenovej vňate |
1 | pečivo |
Postup
250 g lososa si umyjeme a osušíme v utierke. Položíme ho na väčší kus papiera na pečenie (kožou dole) a na vrchnej strane spravíme pozdĺžne zárezy. Polejeme pár kvapkami olivového oleja a posypeme soľou a nasekaným rozmarínom tak, aby sme ho dostali i do zárezov. Lososa zabalíme do papiera na pečenie a pečieme v rúre 15 minút pri teplote 175 stupňov.
Medzitým si pripravíme zvyšné ingrediencie: z údeného lososa si ponecháme pár malých kúskov na ozdobu a zvyšného lososa rozmixujeme (napr. ponorným mixérom). Preložíme do misky a primiešame maslo, nátierku Palma ráno, smotanový syr, červenú papriku, nasekaný cesnak a jedno vajíčko nasekané nadrobno. Premiešame.
Do zmiešaných surovín primiešame upečeného lososa, ktorého sme rozdrobili na menšie kusy vidličkou. Premiešame a môžeme i čiastočne rozmixovať ponorným mixérom, aby sa chute lepšie spojili, a aby sme získali hladšiu štruktúru nátierky. Dochutíme soľou, korením a šťavou z citróna.
Hotovú nátierku nanesieme na kúsky ražného chleba, ciabatty či bagety. Na záver ozdobíme údeným lososom a petržlenovou vňaťou.