Domáce zemiakové hranolky

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Hranolky pozná každý, ale ruku na srdce, pripravovali ste si ich už niekedy takto?

  • Domáce zemiakové hranolky
1 kgzemiakov
2 ČLsoli
0,5 l oleja Fritol
Fritol

Postup

1.

Zemiaky umyte a aj so šupkou ich nakrájajte na rovnako hrubé hranolky. Namočte ich aspoň na ½ hodinu do vody, potom sceďte a utrite do sucha.

2.

V hlbšom hrnci zohrejte dostatočné množstvo oleja a vyprážajte hranoly po častiach. Prvý krát vyprážajte hranolky pri približne 120°C 3 minúty (použite teplomer), nechajte odkvapkať prebytočný olej, dajte vychladnúť a na 30 minút do chladničky. Takto predpripravené hranolky pre podávaním ešte raz smažte pri teplote 180 °C ďalšie 3 minúty do zlata.

Podobné recepty

Melónový šalát

Melónový šalát
ľahké
Melónový šalát

Pečené zemiaky

Pečené zemiaky
ľahké
Pečené zemiaky

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Základy pečenia drobného pečiva

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom