Krémová rybacia polievka

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

Aké by to boli sviatky bez rybacej polievky? Ak aj u vás počas sviatkov nemôže chýbať tak tu je recept.

  • Krémová rybacia polievka
2 PL oleja Raciol
Raciol
1 kscibule
1,6 lzeleninového vývaru
250 grybacieho mäsa
250 mlsmotany na šľahanie
4 kszemiaky
1 ksmrkvy
1 kscuketa
50 gkrupice
1 ksvajce
1 štip.soli, korenia
1 PLoliv. oleja OCHO

Postup

1.

Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu, zalejeme ju vývarom a pridáme zemiaky, ktoré sme očistili a nakrájali na menšie kocky. Do polievky pridáme aj rybacie mäso a varíme približne 25 minút, kým nie sú zemiaky aj mäso uvarené.

2.

Z polievky vyberieme rybacie mäso a rozmixujeme ju do hladka. Mäso oberieme a na rybacie mäso pridáme krupicu, vajíčko, soľ, čierne korenie a nasekanú petržlenovú vňať. Vytvarujeme guľky, ktoré uvaríme vo vriacej vode.

3.

Mrkvu a cuketu si nakrájame na tenké pásiky a tesne pred podávaním ju pridáme do polievky. Polievku ešte pokvapkáme olivovým olejom Ocho a servírujeme s rybacími knedlíčkami a žeruchou.

Podobné recepty

Kakaové úliky

Kakaové úliky
stredne ťažké
Kakaové úliky

Vianočná perníková torta

Vianočná perníková torta
stredne ťažké
Vianočná perníková torta

Vybrané články

Základy pečenia drobného pečiva

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom