Kakaové úliky
- Fooodblogerka Monika
- stredne ťažké
- 0
Orieškové úliky sú ideálne na každý prestretý vianočný stôl.
Základ
110 g | hladkej múky |
75 g | Palmarínu |
1 ks | žĺtka |
1 štipka | soli |
Úliky:
160 g | detských piškót |
50 g | práškového cukru |
100 g | Palmarínu |
30 g | práškového kakaa |
Na krém:
50 g | Helie |
25 g | práškového cukru |
10 g | vanilkového cukru |
1 vrchnák | rumu |
Poleva:
50 g | čokolády |
50 g | Cery |
Postup
Zmiešajte suroviny na základ a vypracujte hladké cesto. Zabaľte ho do fólie a nechajte ho aspoň 30 minút v chladničke.
Suroviny na krém zmiešajte a odložte bokom.
Piškóty rozdrvte alebo rozmixujte, pridajte práškový cukor, kakao a palmarín. Ručne vypracujte cesto, ktoré bude spolu lepiť. Zoberte formičku na úliky, jemne ju vysypte práškovým cukrom a ručne vtlačte cesto tak, aby v strede zostalo miesto na krém.
Cesto na základ vyváľkajte na tenký plát a pomocou okrúhlej formičky vyrežte kolieska o niečo väčšie ako sú úliky. Tie potom pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 10 - 12 minút.
Každý úlik naplňte krémom, polejte rozpustenou čokoládou s cerou a prilepte ku koliesku.