Kakaové úliky

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

Orieškové úliky sú ideálne na každý prestretý vianočný stôl.

  • Kakaové úliky

Základ

110 ghladkej múky
75 g Palmarínu
Palmarin
1 ksžĺtka
1 štipkasoli

Úliky:

160 gdetských piškót
50 gpráškového cukru
100 gPalmarínu
30 gpráškového kakaa

Na krém:

50 g Helie
Helia
25 gpráškového cukru
10 gvanilkového cukru
1 vrchnákrumu

Poleva:

50 gčokolády
50 g Cery
Cera

Postup

1.

Zmiešajte suroviny na základ a vypracujte hladké cesto. Zabaľte ho do fólie a nechajte ho aspoň 30 minút v chladničke.

2.

Suroviny na krém zmiešajte a odložte bokom.

3.

Piškóty rozdrvte alebo rozmixujte, pridajte práškový cukor, kakao a palmarín. Ručne vypracujte cesto, ktoré bude spolu lepiť. Zoberte formičku na úliky, jemne ju vysypte práškovým cukrom a ručne vtlačte cesto tak, aby v strede zostalo miesto na krém.

4.

Cesto na základ vyváľkajte na tenký plát a pomocou okrúhlej formičky vyrežte kolieska o niečo väčšie ako sú úliky. Tie potom pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 10 - 12 minút.

5.

Každý úlik naplňte krémom, polejte rozpustenou čokoládou s cerou a prilepte ku koliesku.

Podobné recepty

Treska s mandľami a zemiakovou kašou

Vianočná hubová polievka

Vybrané články

Ako skladovať kavu?

Základy pečenia drobného pečiva

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom