Kačacia paštéta s ovocným želé

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

K výnimočnému dňu, patrí výnimočné predjedlo. S touto chutnou paštétou prekvapíte každú návštevu.

  • Kačacia paštéta s ovocným želé

Postup

1.

Pečienku zalejem vínom a marinujeme aspoň 2 hodiny, ideálne aj cez noc. Smotanu zohrejeme s tymianom, potom tymian vyberieme a do smotany pridáme 3 plátky želatíny. Necháme 10 minút postáť, kým sa želatína nenapije. Smotanu potom zahrejeme, kým sa želatína úplne nerozpustí.

2.

Šalotku a slaninu nakrájanú na drobno osmažíme a pridáme do smotany. Na panvici orestujeme pečienku do ružova, vložíme ju do mixéra a spolu so smotanou ju rozmixujeme úplne do hladka.

3.

Paštétu podľa chuti dosolíme a dokoreníme a rozlejeme do čistých pohárov. Necháme vychladnúť a pripravíme si želé.

4.

Do vína pridáme želatínu a necháme ju chvíľu nasiaknuť. Potom víno zohrejeme a necháme želatínu úplne rozpustiť. Keď víno trochu vychladne, zalejeme ním paštétu a dáme do chladničky stuhnúť.

Podobné recepty

Vianočné ríbezľové rezy

Kačacie prsia na víne

Kačacie prsia na víne
stredne ťažké
Kačacie prsia na víne

Vybrané články

Základy pečenia drobného pečiva

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom