Kačacia paštéta s ovocným želé

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

K výnimočnému dňu, patrí výnimočné predjedlo. S touto chutnou paštétou prekvapíte každú návštevu.

  • Kačacia paštéta s ovocným želé

Postup

1.

Pečienku zalejem vínom a marinujeme aspoň 2 hodiny, ideálne aj cez noc. Smotanu zohrejeme s tymianom, potom tymian vyberieme a do smotany pridáme 3 plátky želatíny. Necháme 10 minút postáť, kým sa želatína nenapije. Smotanu potom zahrejeme, kým sa želatína úplne nerozpustí.

2.

Šalotku a slaninu nakrájanú na drobno osmažíme a pridáme do smotany. Na panvici orestujeme pečienku do ružova, vložíme ju do mixéra a spolu so smotanou ju rozmixujeme úplne do hladka.

3.

Paštétu podľa chuti dosolíme a dokoreníme a rozlejeme do čistých pohárov. Necháme vychladnúť a pripravíme si želé.

4.

Do vína pridáme želatínu a necháme ju chvíľu nasiaknuť. Potom víno zohrejeme a necháme želatínu úplne rozpustiť. Keď víno trochu vychladne, zalejeme ním paštétu a dáme do chladničky stuhnúť.

Podobné recepty

Orechové trúbičky s krémom

Vianočná hubová polievka

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Ako skladovať kavu?

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom