Treska s mandľami a zemiakovou kašou

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Pripravte si k vianočnému menu tresku s mandľami a zemiakovou kašou od foodblogerky Moniky.

  • Treska s mandľami a zemiakovou kašou
4 ksfilé z tresky
4 PLhladkej múky
2 ksvajcia
50 gmandlí na plátky
1 štipkasoli
1 štipkačierneho korenia
6 kszemiakov
125 mlmlieka
50 mlslakdej smotany
1 kscibule
2 ksjarnej cibulky
50 gmasla
0,5 l oleja Fritol
Fritol
1 PL oleja Heliol
Heliol
1 kscitrónu

Postup

1.

Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode do mäkka.

2.

Medzitým si na oleji speníme cibuľku a jarnú cibuľku, ktorú sme nakrájali na drobno.

3.

Scedené zemiaky rozmixujeme do hladka spolu s mliekom, maslom a smotanou. Podľa chuti kašu osolíme a okoreníme a primiešame spenenú cibuľku.

4.

Z vajec, hladkej múky, soli, korenia vypacujeme hustejšie cesto. Do cestíčka prisypeme polovicu mandlí a premiešame. Rybie filé osolíme, obalíme v cestíčku a vrch ryby ešte posypeme zvyšnými mandľami.

5.

Rybu vypražíme v rozpálenom oleji, ktorý pri smažení znížime na minimum a rybu vyprážame z každej strany pokiaľ nie je je krásne usmažená do zlata.

6.

Rybu podávame s kašou a mesiačikom citrónu.

Podobné recepty

Vianočný Štedrák

Vianočný Štedrák
stredne ťažké
Vianočný Štedrák

Dobošová torta

Dobošová torta
stredne ťažké
Dobošová torta

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Základy pečenia drobného pečiva

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom