Treska s mandľami a zemiakovou kašou

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Pripravte si k vianočnému menu tresku s mandľami a zemiakovou kašou od foodblogerky Moniky.

  • Treska s mandľami a zemiakovou kašou
4 ksfilé z tresky
4 PLhladkej múky
2 ksvajcia
50 gmandlí na plátky
1 štipkasoli
1 štipkačierneho korenia
6 kszemiakov
125 mlmlieka
50 mlslakdej smotany
1 kscibule
2 ksjarnej cibulky
50 gmasla
0,5 l oleja Fritol
Fritol
1 PL oleja Heliol
Heliol
1 kscitrónu

Postup

1.

Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode do mäkka.

2.

Medzitým si na oleji speníme cibuľku a jarnú cibuľku, ktorú sme nakrájali na drobno.

3.

Scedené zemiaky rozmixujeme do hladka spolu s mliekom, maslom a smotanou. Podľa chuti kašu osolíme a okoreníme a primiešame spenenú cibuľku.

4.

Z vajec, hladkej múky, soli, korenia vypacujeme hustejšie cesto. Do cestíčka prisypeme polovicu mandlí a premiešame. Rybie filé osolíme, obalíme v cestíčku a vrch ryby ešte posypeme zvyšnými mandľami.

5.

Rybu vypražíme v rozpálenom oleji, ktorý pri smažení znížime na minimum a rybu vyprážame z každej strany pokiaľ nie je je krásne usmažená do zlata.

6.

Rybu podávame s kašou a mesiačikom citrónu.

Podobné recepty

Kakaové úliky

Kakaové úliky
stredne ťažké
Kakaové úliky

Gaštanové hviezdičky

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Základy pečenia drobného pečiva

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom