Treska s mandľami a zemiakovou kašou
- Fooodblogerka Monika
- ľahké
- 2
Pripravte si k vianočnému menu tresku s mandľami a zemiakovou kašou od foodblogerky Moniky.
4 ks | filé z tresky |
4 PL | hladkej múky |
2 ks | vajcia |
50 g | mandlí na plátky |
1 štipka | soli |
1 štipka | čierneho korenia |
6 ks | zemiakov |
125 ml | mlieka |
50 ml | slakdej smotany |
1 ks | cibule |
2 ks | jarnej cibulky |
50 g | masla |
0,5 l | oleja Fritol |
1 PL | oleja Heliol |
1 ks | citrónu |
Postup
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode do mäkka.
Medzitým si na oleji speníme cibuľku a jarnú cibuľku, ktorú sme nakrájali na drobno.
Scedené zemiaky rozmixujeme do hladka spolu s mliekom, maslom a smotanou. Podľa chuti kašu osolíme a okoreníme a primiešame spenenú cibuľku.
Z vajec, hladkej múky, soli, korenia vypacujeme hustejšie cesto. Do cestíčka prisypeme polovicu mandlí a premiešame. Rybie filé osolíme, obalíme v cestíčku a vrch ryby ešte posypeme zvyšnými mandľami.
Rybu vypražíme v rozpálenom oleji, ktorý pri smažení znížime na minimum a rybu vyprážame z každej strany pokiaľ nie je je krásne usmažená do zlata.
Rybu podávame s kašou a mesiačikom citrónu.