Kačacie prsia na víne
- Fooodblogerka Monika
- stredne ťažké
- 2
Pripravujete si počas sviatkov aj kačacie menu? Vyskúšajte tieto kačacie prsia na víne a stane sa z nich tradícia.
4 ks | kačacie prsia |
250 g | listového špenátu |
2 PL | oleja Raciol |
750 g | zemiakov |
200g | krupice |
1 štipka | soľ |
1 štipka | čierne korenie |
1 trocha | oleja |
1 stručik | cesnaku |
150 ml | hovädzieho vývaru |
100 ml | sladkého červeného vína |
1/2 šálky | višňového kompótu |
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode a necháme ich úplne vychladnúť. Polovicu zemiakov nastrúhame na hrubom strúhadle, druhú polovicu na jemnom strúhadle. K zemiakom pridáme krupicu, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré ručne spracujeme do tvaru knedle.
Knedľu varíme vo osolenej vriacej vode približne 20 minút.
Kožu na prsiach opatrne narežeme nožom a opečieme ich na miernom ohni najprv kožou dole. Keď sa kože pekne vypečie a získa zlatú farbu, prsia otočíme, pečieme ďalších 5 minút a potom ich dáme dopiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Kačacie prsia pečieme ďalších 10 minút, potom ich vyberieme a necháme aspoň 5 minút odstáť.
Na panvicu dáme olej, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a hneď aj špenát. Panvicu stiahneme z plameňa, prikryjeme a necháme špenát podusiť.
V druhej panvici zredukujeme vývar spolu s vínom, kým nevznikne hustejšia omáčka. Trvá to približne 10 minút. Do omáčky pridáme višne, necháme ich prehriať a podávame ku kačici, spolu so zemiakovou knedľou a duseným špenátom.