Kačacie prsia na víne

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

Pripravujete si počas sviatkov aj kačacie menu? Vyskúšajte tieto kačacie prsia na víne a stane sa z nich tradícia.

  • Kačacie prsia na víne
4 kskačacie prsia
250 glistového špenátu
2 PL oleja Raciol
Raciol
750 gzemiakov
200gkrupice
1 štipkasoľ
1 štipkačierne korenie
1 trochaoleja
1 stručikcesnaku
150 mlhovädzieho vývaru
100 mlsladkého červeného vína
1/2 šálkyvišňového kompótu

Postup

1.

Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode a necháme ich úplne vychladnúť. Polovicu zemiakov nastrúhame na hrubom strúhadle, druhú polovicu na jemnom strúhadle. K zemiakom pridáme krupicu, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré ručne spracujeme do tvaru knedle.

2.

Knedľu varíme vo osolenej vriacej vode približne 20 minút.

3.

Kožu na prsiach opatrne narežeme nožom a opečieme ich na miernom ohni najprv kožou dole. Keď sa kože pekne vypečie a získa zlatú farbu, prsia otočíme, pečieme ďalších 5 minút a potom ich dáme dopiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Kačacie prsia pečieme ďalších 10 minút, potom ich vyberieme a necháme aspoň 5 minút odstáť.

4.

Na panvicu dáme olej, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a hneď aj špenát. Panvicu stiahneme z plameňa, prikryjeme a necháme špenát podusiť.

5.

V druhej panvici zredukujeme vývar spolu s vínom, kým nevznikne hustejšia omáčka. Trvá to približne 10 minút. Do omáčky pridáme višne, necháme ich prehriať a podávame ku kačici, spolu so zemiakovou knedľou a duseným špenátom.

Podobné recepty

Vianočný Štedrák

Vianočný Štedrák
stredne ťažké
Vianočný Štedrák

Vianočná perníková torta

Vianočná perníková torta
stredne ťažké
Vianočná perníková torta

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom