Kačacie prsia na víne

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

Pripravujete si počas sviatkov aj kačacie menu? Vyskúšajte tieto kačacie prsia na víne a stane sa z nich tradícia.

  • Kačacie prsia na víne
4 kskačacie prsia
250 glistového špenátu
2 PL oleja Raciol
Raciol
750 gzemiakov
200gkrupice
1 štipkasoľ
1 štipkačierne korenie
1 trochaoleja
1 stručikcesnaku
150 mlhovädzieho vývaru
100 mlsladkého červeného vína
1/2 šálkyvišňového kompótu

Postup

1.

Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode a necháme ich úplne vychladnúť. Polovicu zemiakov nastrúhame na hrubom strúhadle, druhú polovicu na jemnom strúhadle. K zemiakom pridáme krupicu, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré ručne spracujeme do tvaru knedle.

2.

Knedľu varíme vo osolenej vriacej vode približne 20 minút.

3.

Kožu na prsiach opatrne narežeme nožom a opečieme ich na miernom ohni najprv kožou dole. Keď sa kože pekne vypečie a získa zlatú farbu, prsia otočíme, pečieme ďalších 5 minút a potom ich dáme dopiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Kačacie prsia pečieme ďalších 10 minút, potom ich vyberieme a necháme aspoň 5 minút odstáť.

4.

Na panvicu dáme olej, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a hneď aj špenát. Panvicu stiahneme z plameňa, prikryjeme a necháme špenát podusiť.

5.

V druhej panvici zredukujeme vývar spolu s vínom, kým nevznikne hustejšia omáčka. Trvá to približne 10 minút. Do omáčky pridáme višne, necháme ich prehriať a podávame ku kačici, spolu so zemiakovou knedľou a duseným špenátom.

Podobné recepty

Mrkvové vanilkové rožky

Mrkvové vanilkové rožky
stredne ťažké
Mrkvové vanilkové rožky

Vianočné ríbezľové rezy

Vybrané články

Skladovanie zeleniny a ovocia

Skladovanie zeleniny a ovocia
Zelenina a ovocie
Skladovanie zeleniny a ovocia

Základy pečenia drobného pečiva

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom