Tekvicové medovníčky

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Netradičné tekvicové cesto na medovníčky pre vás pripravila foodblogerka Monika. Vyskúšajte ich pripraviť trocha inak.

  • Tekvicové medovníčky
230 gšpaldovej múky
200 ghladkej múky
200 gmedu
150 gmaslovej tekvice
1/2prášku do pečiva
1 ksškorice
1 ksvajce
1 ksžĺtko
100 g Palmarinu
Palmarin
1/2 ČLmletej škorice
4 ksklinčekov
1/4 ČLfeniklu
1 ksbadián
1 ksnového korenia
1 hrsťmandle

Postup

1.

Tekvicu nakrájame na malé kocky a uvaríme vo vode spolu s celou škoricou. Trvá to asi 15 minút.

2.

V mise zmiešame múky a prášok do pečiva. V mixéri rozmixujeme med spolu s tekvicou, potom pridáme vajce a jemne prešľaháme.

3.

Škoricu, klinček, fenikel, badián a nové korenie v mažiari poriadne rozdrvíme a presypeme cez jemné sitko.

4.

Po častiach pridávame tekutú zmes do múk, pridáme roztopený Palmarin, prisypeme korenie a vypracujeme hladké cesto.

5.

Cesto necháme aspoň hodinu odležať v chladničke, ideálne aj cez noc. Cesto potom vyváľkame na približne 0,5 cm výšku a vykrojíme medovníky.

6.

Každý medovník ozdobíme mandľou a potrieme žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C približne 12 minút.

Podobné recepty

Orechové trúbičky s krémom

Treska s mandľami a zemiakovou kašou

Vybrané články

Skladovanie zeleniny a ovocia

Skladovanie zeleniny a ovocia
Zelenina a ovocie
Skladovanie zeleniny a ovocia

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom