Tekvicové medovníčky
- Fooodblogerka Monika
- ľahké
- 0
Netradičné tekvicové cesto na medovníčky pre vás pripravila foodblogerka Monika. Vyskúšajte ich pripraviť trocha inak.
230 g | špaldovej múky |
200 g | hladkej múky |
200 g | medu |
150 g | maslovej tekvice |
1/2 | prášku do pečiva |
1 ks | škorice |
1 ks | vajce |
1 ks | žĺtko |
100 g |
Palmarinu
![]() |
1/2 ČL | mletej škorice |
4 ks | klinčekov |
1/4 ČL | feniklu |
1 ks | badián |
1 ks | nového korenia |
1 hrsť | mandle |
Postup
Tekvicu nakrájame na malé kocky a uvaríme vo vode spolu s celou škoricou. Trvá to asi 15 minút.
V mise zmiešame múky a prášok do pečiva. V mixéri rozmixujeme med spolu s tekvicou, potom pridáme vajce a jemne prešľaháme.
Škoricu, klinček, fenikel, badián a nové korenie v mažiari poriadne rozdrvíme a presypeme cez jemné sitko.
Po častiach pridávame tekutú zmes do múk, pridáme roztopený Palmarin, prisypeme korenie a vypracujeme hladké cesto.
Cesto necháme aspoň hodinu odležať v chladničke, ideálne aj cez noc. Cesto potom vyváľkame na približne 0,5 cm výšku a vykrojíme medovníky.
Každý medovník ozdobíme mandľou a potrieme žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C približne 12 minút.