Krémová rybacia polievka

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

Aké by to boli sviatky bez rybacej polievky? Ak aj u vás počas sviatkov nemôže chýbať tak tu je recept.

  • Krémová rybacia polievka
2 PL oleja Raciol
Raciol
1 kscibule
1,6 lzeleninového vývaru
250 grybacieho mäsa
250 mlsmotany na šľahanie
4 kszemiaky
1 ksmrkvy
1 kscuketa
50 gkrupice
1 ksvajce
1 štip.soli, korenia
1 PLoliv. oleja OCHO

Postup

1.

Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu, zalejeme ju vývarom a pridáme zemiaky, ktoré sme očistili a nakrájali na menšie kocky. Do polievky pridáme aj rybacie mäso a varíme približne 25 minút, kým nie sú zemiaky aj mäso uvarené.

2.

Z polievky vyberieme rybacie mäso a rozmixujeme ju do hladka. Mäso oberieme a na rybacie mäso pridáme krupicu, vajíčko, soľ, čierne korenie a nasekanú petržlenovú vňať. Vytvarujeme guľky, ktoré uvaríme vo vriacej vode.

3.

Mrkvu a cuketu si nakrájame na tenké pásiky a tesne pred podávaním ju pridáme do polievky. Polievku ešte pokvapkáme olivovým olejom Ocho a servírujeme s rybacími knedlíčkami a žeruchou.

Podobné recepty

Vianočný Štedrák

Vianočný Štedrák
stredne ťažké
Vianočný Štedrák

Kapor na čierno s rozmarínovými zemiakmi

Vybrané články

Skladovanie zeleniny a ovocia

Skladovanie zeleniny a ovocia
Zelenina a ovocie
Skladovanie zeleniny a ovocia

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom