Krémová rybacia polievka
- Fooodblogerka Monika
- stredne ťažké
- 0
Aké by to boli sviatky bez rybacej polievky? Ak aj u vás počas sviatkov nemôže chýbať tak tu je recept.
2 PL | oleja Raciol |
1 ks | cibule |
1,6 l | zeleninového vývaru |
250 g | rybacieho mäsa |
250 ml | smotany na šľahanie |
4 ks | zemiaky |
1 ks | mrkvy |
1 ks | cuketa |
50 g | krupice |
1 ks | vajce |
1 štip. | soli, korenia |
1 PL | oliv. oleja OCHO |
Postup
Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu, zalejeme ju vývarom a pridáme zemiaky, ktoré sme očistili a nakrájali na menšie kocky. Do polievky pridáme aj rybacie mäso a varíme približne 25 minút, kým nie sú zemiaky aj mäso uvarené.
Z polievky vyberieme rybacie mäso a rozmixujeme ju do hladka. Mäso oberieme a na rybacie mäso pridáme krupicu, vajíčko, soľ, čierne korenie a nasekanú petržlenovú vňať. Vytvarujeme guľky, ktoré uvaríme vo vriacej vode.
Mrkvu a cuketu si nakrájame na tenké pásiky a tesne pred podávaním ju pridáme do polievky. Polievku ešte pokvapkáme olivovým olejom Ocho a servírujeme s rybacími knedlíčkami a žeruchou.