Škoricovo orieškové trubičky

  • stredne ťažké

Rozvoňajte celú kuchyňu pri pečení týchto fantastických škoricovo orieškových trúbičiek

  • Škoricovo orieškové trubičky
250 ghladkej múky
1 ksvajce
65 g Palmarinu
Palmarin
1/4 ČL prášku do pečiva
60 mlsladkej smotany
60 mlmlieka
125 gHelia
50 gpráškového cukru
50 gmletých vlašských orechov
50 gnasekaných vlašských orechov
1 ČLškorice
4 PLtrstinového cukru

Postup

1.

Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme zmäknutý palmarín, žĺtko a smotanu a začneme spracovávať cesto. Keď bude príliš hutné, pridáme postupne mlieko, až kým nevznikne hladké tuhé cesto ako na linecké kolieska.

2.

Cesto vyváľkame na tenko do tvaru obdĺžnika a odrojíme dlhé pásiky hrubé asi 2 cm. Trubičkové formičky natrieme trochou tuku a začneme rolovať csto. Aby trubičky lepšie držali spolu, môžeme ich rukou pritlačiť k formičke.

3.

V plytkom tanieri si zmiešame nahrubo nasekané orechy so škoricou a trstinovým cukrom. Trubičky potrieme bielkom a obalíme v orieškoch. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 15 minút.

4.

Z Helie, mletých orechov a práškového cukru vymiešame krém, ktorým pomocou cukrárskeho vrecka plníme upečené a vychladnuté trubičky.

Podobné recepty

Mrkvové vanilkové rožky

Mrkvové vanilkové rožky
stredne ťažké
Mrkvové vanilkové rožky

Orechové jazýčky s krémom

Orechové jazýčky s krémom
stredne ťažké
Orechové jazýčky s krémom

Vybrané články

Ako skladovať kavu?

Základy pečenia drobného pečiva

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom