Pomarančová roláda s kokosom
- Fooodblogerka Monika
- stredne ťažké
- 2
Chutná roláda s vôňou pomaranču.
Cesto:
| 6 ks | vajec |
| 40 g | mletých mandlí |
| 40 g | hladkej múky |
| 150 g | kryštálového cukru |
Plnka:
| 200 ml | mlieka |
| 1 ks | zlatého klasu |
| 100 ml | pomarančovej šťavy |
| 1 kôra | z pomaranča |
| 200 g |
Helie
|
Dokončenie:
| 2 PL |
Palmarinu
|
| 2 hrste | kokosu |
Postup
Rúru predhrejeme na 200 stupňov a plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme palmarínom. Žĺtky vyšľaháme s 120 g cukru do hustej peny a potom vyšľaháme bielka a zvyšný cukor na tuhý sneh. K žĺtkom pridáme preosiatu múku a mandle a opatrne premiešame, potom postupne pridávame sneh a opatrne premiešavame.
Cesto prelejeme na plech a jemne uhladíme. Pečieme približne 12 minút na 180 stupňov. Cesto po upečení necháme vychladnúť na mriežke.
V mlieku rozmiešame zlatý klas, pridáme kôru aj šťavu varíme, pokiaľ nám krém nezhustne. Do uvareného a ešte teplého krému vmiešame héliu a vyšľaháme hladký krém.
Cesto potrieme ⅔ krému a opatrne zarolujeme roládu. Povrch rolády potrieme zvyšným krémom a posypeme kokosom. Roládu pred podávaním necháme odstáť niekoľko hodín v chladničke. Vychladenú roládu nakrájame na 1,5 cm hrubé kúsky a podávame.




Buďte pravidelne informovaný