Pomarančová roláda s kokosom
- Fooodblogerka Monika
- stredne ťažké
- 2
Chutná roláda s vôňou pomaranču.
Cesto:
6 ks | vajec |
40 g | mletých mandlí |
40 g | hladkej múky |
150 g | kryštálového cukru |
Plnka:
200 ml | mlieka |
1 ks | zlatého klasu |
100 ml | pomarančovej šťavy |
1 kôra | z pomaranča |
200 g | Helie |
Dokončenie:
2 PL | Palmarinu |
2 hrste | kokosu |
Postup
Rúru predhrejeme na 200 stupňov a plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme palmarínom. Žĺtky vyšľaháme s 120 g cukru do hustej peny a potom vyšľaháme bielka a zvyšný cukor na tuhý sneh. K žĺtkom pridáme preosiatu múku a mandle a opatrne premiešame, potom postupne pridávame sneh a opatrne premiešavame.
Cesto prelejeme na plech a jemne uhladíme. Pečieme približne 12 minút na 180 stupňov. Cesto po upečení necháme vychladnúť na mriežke.
V mlieku rozmiešame zlatý klas, pridáme kôru aj šťavu varíme, pokiaľ nám krém nezhustne. Do uvareného a ešte teplého krému vmiešame héliu a vyšľaháme hladký krém.
Cesto potrieme ⅔ krému a opatrne zarolujeme roládu. Povrch rolády potrieme zvyšným krémom a posypeme kokosom. Roládu pred podávaním necháme odstáť niekoľko hodín v chladničke. Vychladenú roládu nakrájame na 1,5 cm hrubé kúsky a podávame.