Pomarančová roláda s kokosom

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

Chutná roláda s vôňou pomaranču.

  • Pomarančová roláda s kokosom

Cesto:

6 ks vajec
40 gmletých mandlí
40 ghladkej múky
150 gkryštálového cukru

Plnka:

200 mlmlieka
1 kszlatého klasu
100 mlpomarančovej šťavy
1 kôraz pomaranča
200 g Helie
Helia

Dokončenie:

2 PL Palmarinu
Palmarin
2 hrstekokosu

Postup

1.

Rúru predhrejeme na 200 stupňov a plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme palmarínom. Žĺtky vyšľaháme s 120 g cukru do hustej peny a potom vyšľaháme bielka a zvyšný cukor na tuhý sneh. K žĺtkom pridáme preosiatu múku a mandle a opatrne premiešame, potom postupne pridávame sneh a opatrne premiešavame.

2.

Cesto prelejeme na plech a jemne uhladíme. Pečieme približne 12 minút na 180 stupňov. Cesto po upečení necháme vychladnúť na mriežke.

3.

V mlieku rozmiešame zlatý klas, pridáme kôru aj šťavu varíme, pokiaľ nám krém nezhustne. Do uvareného a ešte teplého krému vmiešame héliu a vyšľaháme hladký krém.

4.

Cesto potrieme ⅔ krému a opatrne zarolujeme roládu. Povrch rolády potrieme zvyšným krémom a posypeme kokosom. Roládu pred podávaním necháme odstáť niekoľko hodín v chladničke. Vychladenú roládu nakrájame na 1,5 cm hrubé kúsky a podávame.

Podobné recepty

Domáca kapustová polievka

Domáca kapustová polievka
stredne ťažké
Domáca kapustová polievka

Kakaové úliky

Kakaové úliky
stredne ťažké
Kakaové úliky

Vybrané články

Ako skladovať kavu?

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom