Pomarančová roláda s kokosom

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

Chutná roláda s vôňou pomaranču.

  • Pomarančová roláda s kokosom

Cesto:

6 ks vajec
40 gmletých mandlí
40 ghladkej múky
150 gkryštálového cukru

Plnka:

200 mlmlieka
1 kszlatého klasu
100 mlpomarančovej šťavy
1 kôraz pomaranča
200 g Helie
Helia

Dokončenie:

2 PL Palmarinu
Palmarin
2 hrstekokosu

Postup

1.

Rúru predhrejeme na 200 stupňov a plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme palmarínom. Žĺtky vyšľaháme s 120 g cukru do hustej peny a potom vyšľaháme bielka a zvyšný cukor na tuhý sneh. K žĺtkom pridáme preosiatu múku a mandle a opatrne premiešame, potom postupne pridávame sneh a opatrne premiešavame.

2.

Cesto prelejeme na plech a jemne uhladíme. Pečieme približne 12 minút na 180 stupňov. Cesto po upečení necháme vychladnúť na mriežke.

3.

V mlieku rozmiešame zlatý klas, pridáme kôru aj šťavu varíme, pokiaľ nám krém nezhustne. Do uvareného a ešte teplého krému vmiešame héliu a vyšľaháme hladký krém.

4.

Cesto potrieme ⅔ krému a opatrne zarolujeme roládu. Povrch rolády potrieme zvyšným krémom a posypeme kokosom. Roládu pred podávaním necháme odstáť niekoľko hodín v chladničke. Vychladenú roládu nakrájame na 1,5 cm hrubé kúsky a podávame.

Podobné recepty

Marokánky

Marokánky
ľahké
Marokánky

Gaštanové hviezdičky

Vybrané články

Ako skladovať kavu?

Základy pečenia drobného pečiva

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom