Doboška

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

Kto by nepoznal klasickú dobošku? A kto, ale nepozná recept, tak nech sa inšpiruje týmto od foodblogerky Moniky.

  • Doboška

Na cesto:

180 gpolohrubej múky
180 gcukru
6 ksvajec

Na krém:

250 mlmlieka
125 gcukru
40 gpudingového prášku
1 PLkakaa
250 gHelie

Na polevu:

100 gtmavej čokolády
50 gmasla

Postup

1.

Najprv vyšľahajte vajcia spolu s cukrom a potom primiešajte múku. Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 10 minút. Cesto nechajte vychladnúť a nakrájate na 4 rovnako široké pásy.

2.

Krém pripravíte z mlieka, cukru a pudingového prášku, ktorý uvaríte na miernom ohni. Puding nechajte vychladnúť, pridajte kakao a vmiešajte Heliu.

3.

Krémom natrite jednotlivé vrstvy cesta a prípadne aj boky dobošky. Dajte aspoň na 30 minút do chladničky a na záver polejte rozpustenou čokoládou.

Podobné recepty

Ríbezľová bublanina

Čokoládový Brownies

Čokoládový Brownies
stredne ťažké
Čokoládový Brownies

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom