Doboška
- Fooodblogerka Monika
- stredne ťažké
- 0
Kto by nepoznal klasickú dobošku? A kto, ale nepozná recept, tak nech sa inšpiruje týmto od foodblogerky Moniky.
Na cesto:
180 g | polohrubej múky |
180 g | cukru |
6 ks | vajec |
Na krém:
250 ml | mlieka |
125 g | cukru |
40 g | pudingového prášku |
1 PL | kakaa |
250 g | Helie |
Na polevu:
100 g | tmavej čokolády |
50 g | masla |
Postup
1.
Najprv vyšľahajte vajcia spolu s cukrom a potom primiešajte múku. Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 10 minút. Cesto nechajte vychladnúť a nakrájate na 4 rovnako široké pásy.
2.
Krém pripravíte z mlieka, cukru a pudingového prášku, ktorý uvaríte na miernom ohni. Puding nechajte vychladnúť, pridajte kakao a vmiešajte Heliu.
3.
Krémom natrite jednotlivé vrstvy cesta a prípadne aj boky dobošky. Dajte aspoň na 30 minút do chladničky a na záver polejte rozpustenou čokoládou.