Halloweenske arašidové pavúky

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Halloweenske arašidové pavúky sa hodia na každú strašidelnú párty. Pochutíte si na nich alebo poslúžia ako dekorácia.

  • Halloweenske arašidové pavúky
  • Halloweenske arašidové pavúky
120g Palmarinu
Palmarin
190g Ararašidového krému
125gTrstinového cukru
1 ksvajíčko
180ghladkej múky
1 ČLprášku do pečiva
1/2 ČLsoli
15gkakaa
48gcukrovinkových očí
30 gmarcipánu
10gkakaa
24 ksčokoládových praliniek

Postup

1.

Palmarín spolu s arašidovým krémomv vyšľaháme, pridáme cukor a vajce a opäť dobre vymiešame.

2.

V miske zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ, a postupne pridávame k arašidovému cestu. Premiešame a nakoniec ručne vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na dve časti a do jednej primiešame kakao aby získalo hnedú farbu.

3.

Z cesta tvarujeme guličky (cca 25 g), ktoré dáme na plech na pečenie s väčšími rozostupmi, cesto sa pečením roztečie. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov na 10 minút. Po 10 minútach vyberieme a koncom varechy urobíme v strede každej sušienky dierku, do ktorej neskôr vložíme pralinku. Pečieme ešte ďalších 10 minút, kým sušienky nezozlatnú.

4.

Upečené sušienky necháme úplne vychladnúť a pripravíme si kakaový marcipán. Do marcipánu ručne zapracujeme kakao a vytvarujeme pavúčie nožičky. Kúsok marcipánu si odložíme a použijeme ho neskôr na prilepenie očí.

5.

Na vychladnuté sušienky dáme pavúčie nožičky, potom čokoládovú pralinku a nakoniec prilepíme oči.

Podobné recepty

Doboška

Doboška
stredne ťažké
Doboška

Marhuľový koláč

Vybrané články

Základy pečenia drobného pečiva

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom