Pečené zemiaky

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Recept je jedinečný v tom, že ho môžete pripraviť vopred a napríklad na nedeľný obed len dopečiete v rúre.

  • Pečené zemiaky
500 gzemiakov
3 PL oleja Raciol s cesnakom
Raciol cesnak

Postup

1.

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na približne rovnako hrubé kolieska. Zemiaky dajte variť v osolenej vody na 15minút, tak aby sa zemiaky len predvarili.

2.

Zemiaky potom rozprestrite na vymastený plech, prípadne použite papier na pečenie, pokvapkajte olejom, osoľte a okoreňte a pečte pod grilom na 200 stupňov asi 30 minút pokiaľ nie sú zemiaky krásne zlaté.

Podobné recepty

Melónový šalát

Melónový šalát
ľahké
Melónový šalát

Domáce zemiakové hranolky

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Základy pečenia drobného pečiva

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom