Jahodové lievance

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Jahodové lievance od foodblogerky Moniky potešia malých aj veľkých.

  • Jahodové lievance
250 mlmlieka
200 ghladkej múky
2 ksvajcia
1 PLvanilkového cukru
2 PLcukru
1 PL oleja Fritol
Fritol
1 štip.soli
250 gjahôd
1 hrsťčerstvej mäty

Postup

1.

Do múky postupne pridávajte mlieko a miešajte. Nevytvoria sa tak v ceste hrudky. Potom pridajte žĺtka, 1 PL cukru a na záver vyšľahaný sneh z bielok. Cesto ešte ochuťte štipkou soli a pridajte aj lyžicu oleja. Nechajte aspoň 20 minút odstáť.

2.

Na rozpálenej panvici smažte jeden lievanec za druhým alebo použite panvicu na lievance.

3.

Jahody nakrájajte na menšie kúsky, ocukrujte a pridajte na drobno natrhanú mätu. Ešte teplé lievance podávajte s mätovými jahodami.

Podobné recepty

Francúzsky toast

Francúzsky toast
ľahké
Francúzsky toast

Malinová roláda s tvarohovou plnkou

Vybrané články

Základy pečenia drobného pečiva

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom