Malinová roláda s tvarohovou plnkou

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

Svieža, chutná, ovocná roláda od foodblogerky Moniky.

  • Malinová roláda s tvarohovou plnkou

Cesto:

5 ksvajec
100 gpráškového cukru
2 PLkvalitného kakaa
2 PLpolohrubej múky

Plnka:

250 g Helie
Helia
100 gpráškového cukru
250 ghladkého tvarohu
150 gmrazených malín

Postup

1.

Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme kakao a múku a premiešame. Do cesta pridáme vyšľahané bielka a cesto dáme piecť na plech vystlaný papierom na pečenie.

2.

Cesto pečieme na 175 stupňov približne 12 - 15 minút.

3.

Upečené cesto dáme z plechu aj s papierom na pečenie preč a necháme úplne vychladnúť a pripravíme si plnku.

4.

Heliu vymiešame najprv s cukrom a potom aj s tvarohom. Pridáme mrazené maliny, ktoré sme nechali 5 minút jemne roztopiť. Opatrne ich potom vmiešame tak aby maliny vytvorili krásnu mramorovú štruktúru.

5.

Z vychladnutého cesta opatrne stiahneme papier na pečenie a zarolujeme do rolády. Potom cesto opäť rozrolujeme a rovnomerne natrieme plnkou, zarolujeme do rolády a zabalíme do čistej utierky. Roládu pred krájaním necháme stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny. A pred podávaním ju posypeme ešte kakaom.

Podobné recepty

Francúzsky toast

Francúzsky toast
ľahké
Francúzsky toast

Jahodové lievance

Jahodové lievance
ľahké
Jahodové lievance

Vybrané články

Skladovanie zeleniny a ovocia

Skladovanie zeleniny a ovocia
Zelenina a ovocie
Skladovanie zeleniny a ovocia

Základy pečenia drobného pečiva

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom