Kakaové úliky

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

Orieškové úliky sú ideálne na každý prestretý vianočný stôl.

  • Kakaové úliky

Základ

110 ghladkej múky
75 g Palmarínu
Palmarin
1 ksžĺtka
1 štipkasoli

Úliky:

160 gdetských piškót
50 gpráškového cukru
100 gPalmarínu
30 gpráškového kakaa

Na krém:

50 g Helie
Helia
25 gpráškového cukru
10 gvanilkového cukru
1 vrchnákrumu

Poleva:

50 gčokolády
50 g Cery
Cera

Postup

1.

Zmiešajte suroviny na základ a vypracujte hladké cesto. Zabaľte ho do fólie a nechajte ho aspoň 30 minút v chladničke.

2.

Suroviny na krém zmiešajte a odložte bokom.

3.

Piškóty rozdrvte alebo rozmixujte, pridajte práškový cukor, kakao a palmarín. Ručne vypracujte cesto, ktoré bude spolu lepiť. Zoberte formičku na úliky, jemne ju vysypte práškovým cukrom a ručne vtlačte cesto tak, aby v strede zostalo miesto na krém.

4.

Cesto na základ vyváľkajte na tenký plát a pomocou okrúhlej formičky vyrežte kolieska o niečo väčšie ako sú úliky. Tie potom pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 10 - 12 minút.

5.

Každý úlik naplňte krémom, polejte rozpustenou čokoládou s cerou a prilepte ku koliesku.

Podobné recepty

Vianočný Štedrák

Vianočný Štedrák
stredne ťažké
Vianočný Štedrák

Domáca kapustová polievka

Domáca kapustová polievka
stredne ťažké
Domáca kapustová polievka

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Základy pečenia drobného pečiva

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom