Tekvicové medovníčky

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Netradičné tekvicové cesto na medovníčky pre vás pripravila foodblogerka Monika. Vyskúšajte ich pripraviť trocha inak.

  • Tekvicové medovníčky
230 gšpaldovej múky
200 ghladkej múky
200 gmedu
150 gmaslovej tekvice
1/2prášku do pečiva
1 ksškorice
1 ksvajce
1 ksžĺtko
100 g Palmarinu
Palmarin
1/2 ČLmletej škorice
4 ksklinčekov
1/4 ČLfeniklu
1 ksbadián
1 ksnového korenia
1 hrsťmandle

Postup

1.

Tekvicu nakrájame na malé kocky a uvaríme vo vode spolu s celou škoricou. Trvá to asi 15 minút.

2.

V mise zmiešame múky a prášok do pečiva. V mixéri rozmixujeme med spolu s tekvicou, potom pridáme vajce a jemne prešľaháme.

3.

Škoricu, klinček, fenikel, badián a nové korenie v mažiari poriadne rozdrvíme a presypeme cez jemné sitko.

4.

Po častiach pridávame tekutú zmes do múk, pridáme roztopený Palmarin, prisypeme korenie a vypracujeme hladké cesto.

5.

Cesto necháme aspoň hodinu odležať v chladničke, ideálne aj cez noc. Cesto potom vyváľkame na približne 0,5 cm výšku a vykrojíme medovníky.

6.

Každý medovník ozdobíme mandľou a potrieme žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C približne 12 minút.

Podobné recepty

Vianočný Štedrák

Vianočný Štedrák
stredne ťažké
Vianočný Štedrák

Kakaové úliky

Kakaové úliky
stredne ťažké
Kakaové úliky

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom