Grilovaná panenka so zelerovým pyré

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

Chutná grilovaná panenka so zelerovým pyré od foodblogerky Moniky

  • Grilovaná panenka so zelerovým pyré
600 gbravčovej panenky
100 ml oleja Raciol s chilli
Raciol chilli
500 gzeleru
2 kszemiakov
150 gcukety
150 gšampiňónov
150 gčervenej papriky
1 štip.soli
1 štip.korenia
1 štip.muškátového orieška
1 hrsťčerstvej pažítky

Postup

1.

Panenku v celku soľte a okoreňte, pridajte olej. Marinujte aspoň 1 hodinu.

2.

Zeler ošúpte a nakrájajte na menšie kocky, to isté urobte aj so zemiakmi. Varte spolu v osolenej vode približne 20 minút resp. do mäkka. Potom sceďte a pomačkajte resp. rozmixujte na pyré. Pridajte na drobno nakrájanú pažítku a podľa chuti dosoľte a pridajte štipku muškátového orieška

3.

Panenku sprudka opečte na panvici na trochu oleja z každej strany a potom dajte piecť do vyhriatej rúry na 200 °C približne na 15 -20 minút.

4.

Zeleninu a šampiňóny očistite, jemne polejte olejom a ogrilujte na panvici alebo grile a na záver trochu osoľte a okoreňte.

5.

Pred podávaním nechajte panenku chvíľu odstáť, nakrájajte na hrubé steaky a podávajte s pyré a grilovanou zeleninou.

Podobné recepty

Pečený králik na víne

Pečený králik na víne
stredne ťažké
Pečený králik na víne

Kurací perkelt

Kurací perkelt
stredne ťažké
Kurací perkelt

Vybrané články

Skladovanie zeleniny a ovocia

Skladovanie zeleniny a ovocia
Zelenina a ovocie
Skladovanie zeleniny a ovocia

Ako skladovať kavu?

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom