Španielsky vtáčik

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

Ak sa vám na nedeľný obed zunuje rezeň a rozmýšlate čo iné pripraviť. Tak máme pre vás recept na Španielskeho vtáčika od foodblogerky Moniky.

  • Španielsky vtáčik
4 ksplátky hovädzej roštenky
3 ksvajec
50 gprerastenej slaniny
1 ksjarná cibulka
1 ksklobásy
2 kskyslých uhoriek
3 kscibule
3 PLhorčice
300 ml hovädz. vývaru
1 štipkasoli
1 štipkakorenia
1 PL oleja Raciol
Raciol

Postup

1.

Vajíčka rozšľahajte, pridajte na drobno nakrájanú jarnú cibuľku, slaninu a klobásu. Na panvici pripravte z vajíčok praženicu a na záver pridajte na drobno nakrájanú uhorku. Ochutnajte a prípadne osoľte a okoreňte.

2.

Plátky mäsa riadne naklepte z každej strany, potrite trochou horčice, pridajte plnku a opatrne zarolujte. Vtáčika môžete zviazať potravinárskym motúzom alebo ihlicou. Na záver mierne osoľte a okoreňte.

3.

V hrnci alebo na pekáči rozohrejte olej a opečte vtáčkov z každej strany. Mäso sa zatiahne a zostane po uvarení mäkké. Vtáčiky vyberte, podľa potreby pridajte trochu oleja a orestujte na drobno nakrájanú cibuľu. Keď cibuľa povolí, pridajte 1 PL horčice, dajte naspäť vtáčkov, podlejte vývarom, prikryte a dajte piecť do vyhriatej rúry na 170 °C.

4.

Pečte približne 60 minút a občas vtáčkov skontrolujte. V prípade potreby ešte podlejte. Po upečení prelejte šťavu do mixéra a poriadne rozmixujte do hladka.

5.

Vtáčkov zbavte motúza alebo ihlice, prekrojte na polovicu a servírujte s omáčkou a dusenou ryžou.

Podobné recepty

Pečený králik na víne

Pečený králik na víne
stredne ťažké
Pečený králik na víne

Šťavnatá bravčová živánska

Vybrané články

Ako skladovať kavu?

Základy pečenia drobného pečiva

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom