Španielsky vtáčik
- Fooodblogerka Monika
- stredne ťažké
- 0
Ak sa vám na nedeľný obed zunuje rezeň a rozmýšlate čo iné pripraviť. Tak máme pre vás recept na Španielskeho vtáčika od foodblogerky Moniky.
4 ks | plátky hovädzej roštenky |
3 ks | vajec |
50 g | prerastenej slaniny |
1 ks | jarná cibulka |
1 ks | klobásy |
2 ks | kyslých uhoriek |
3 ks | cibule |
3 PL | horčice |
300 ml | hovädz. vývaru |
1 štipka | soli |
1 štipka | korenia |
1 PL | oleja Raciol |
Postup
Vajíčka rozšľahajte, pridajte na drobno nakrájanú jarnú cibuľku, slaninu a klobásu. Na panvici pripravte z vajíčok praženicu a na záver pridajte na drobno nakrájanú uhorku. Ochutnajte a prípadne osoľte a okoreňte.
Plátky mäsa riadne naklepte z každej strany, potrite trochou horčice, pridajte plnku a opatrne zarolujte. Vtáčika môžete zviazať potravinárskym motúzom alebo ihlicou. Na záver mierne osoľte a okoreňte.
V hrnci alebo na pekáči rozohrejte olej a opečte vtáčkov z každej strany. Mäso sa zatiahne a zostane po uvarení mäkké. Vtáčiky vyberte, podľa potreby pridajte trochu oleja a orestujte na drobno nakrájanú cibuľu. Keď cibuľa povolí, pridajte 1 PL horčice, dajte naspäť vtáčkov, podlejte vývarom, prikryte a dajte piecť do vyhriatej rúry na 170 °C.
Pečte približne 60 minút a občas vtáčkov skontrolujte. V prípade potreby ešte podlejte. Po upečení prelejte šťavu do mixéra a poriadne rozmixujte do hladka.
Vtáčkov zbavte motúza alebo ihlice, prekrojte na polovicu a servírujte s omáčkou a dusenou ryžou.