Bravčová panenka plnená klobásovým mäsom

  • Foodblogerka Bianka
  • stredne ťažké

Pripravte si bravčovú panenku inak. S receptom od foodblogerky Bianky vám bude určite chutiť.

  • Bravčová panenka plnená klobásovým mäsom

Mäso

2 ks25 cm dlhé brav. panenky
500 gmletého bravčového bôčiku
3 PLmletej sladkej papriky
3 ksstručiku cesnaku
1 PLmletého čierneho korenia
2 PLsoli
3/4 PLmletej rasce
2 PLRaciol na vymastenie
4 PL Raciol na potieranie
Raciol
1 PLmletá červená paprika
1 ČLsoli

Príloha:

3/4 kgzemiakov
4 ksmrkvy
1 kspetržlenu
1 štipkasoli
5 PLmasla
1 hrsťpetržlenovej vňate
1 PL Raciol
Raciol

Postup

1.

Panenku opatrne v strede režeme veľkým ostrým nožom, aby vznikol tunel. Z mletého mäsa, cesnaku a korením pripravíme klobásové mäso, ktorým z oboch strán plníme panenku. Z oleja, mletej papriky a soli si pripravíme marinádu.

2.

Maso dáme na vyolejovaný pekáč, potrieme paprikovou marinádou. Prikryjeme alobalom a pečieme pri 200 stupňoch 60 - 80 minút. Každých 20 minút odkryjeme, skontrolujeme či netreba podliať vodou a potrieme paprikovou marinádou.

3.

Posledných 10 minút necháme bez alobalu zapiecť do zlata. Pred servírovaním vyberieme, necháme trochu vychladnúť a krájame na 1,3 cm rolády. Dáme späť do pekáča ohrejeme.

4.

Môžeme podávať aj studené k šalátu a zelenine. K tejto panenka sa výborne hodí zeleninová kaša. Stačí, ak si okrem zemiakov uvaríme aj mrkvu a petržlen. Po uvarení pridáme maslo a rozpučíme. Dosolíme. Posypeme vňaťou a pokvapkáme Raciolom.

Podobné recepty

Domáca kapustová polievka

Domáca kapustová polievka
stredne ťažké
Domáca kapustová polievka

Kačacie prsia na víne

Kačacie prsia na víne
stredne ťažké
Kačacie prsia na víne

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom