Bravčová panenka plnená klobásovým mäsom
- Foodblogerka Bianka
- stredne ťažké
- 1
Pripravte si bravčovú panenku inak. S receptom od foodblogerky Bianky vám bude určite chutiť.
Mäso
2 ks | 25 cm dlhé brav. panenky |
500 g | mletého bravčového bôčiku |
3 PL | mletej sladkej papriky |
3 ks | stručiku cesnaku |
1 PL | mletého čierneho korenia |
2 PL | soli |
3/4 PL | mletej rasce |
2 PL | Raciol na vymastenie |
4 PL | Raciol na potieranie |
1 PL | mletá červená paprika |
1 ČL | soli |
Príloha:
3/4 kg | zemiakov |
4 ks | mrkvy |
1 ks | petržlenu |
1 štipka | soli |
5 PL | masla |
1 hrsť | petržlenovej vňate |
1 PL | Raciol |
Postup
Panenku opatrne v strede režeme veľkým ostrým nožom, aby vznikol tunel. Z mletého mäsa, cesnaku a korením pripravíme klobásové mäso, ktorým z oboch strán plníme panenku. Z oleja, mletej papriky a soli si pripravíme marinádu.
Maso dáme na vyolejovaný pekáč, potrieme paprikovou marinádou. Prikryjeme alobalom a pečieme pri 200 stupňoch 60 - 80 minút. Každých 20 minút odkryjeme, skontrolujeme či netreba podliať vodou a potrieme paprikovou marinádou.
Posledných 10 minút necháme bez alobalu zapiecť do zlata. Pred servírovaním vyberieme, necháme trochu vychladnúť a krájame na 1,3 cm rolády. Dáme späť do pekáča ohrejeme.
Môžeme podávať aj studené k šalátu a zelenine. K tejto panenka sa výborne hodí zeleninová kaša. Stačí, ak si okrem zemiakov uvaríme aj mrkvu a petržlen. Po uvarení pridáme maslo a rozpučíme. Dosolíme. Posypeme vňaťou a pokvapkáme Raciolom.