Bravčová panenka plnená klobásovým mäsom

  • Foodblogerka Bianka
  • stredne ťažké

Pripravte si bravčovú panenku inak. S receptom od foodblogerky Bianky vám bude určite chutiť.

  • Bravčová panenka plnená klobásovým mäsom

Mäso

2 ks25 cm dlhé brav. panenky
500 gmletého bravčového bôčiku
3 PLmletej sladkej papriky
3 ksstručiku cesnaku
1 PLmletého čierneho korenia
2 PLsoli
3/4 PLmletej rasce
2 PLRaciol na vymastenie
4 PL Raciol na potieranie
Raciol
1 PLmletá červená paprika
1 ČLsoli

Príloha:

3/4 kgzemiakov
4 ksmrkvy
1 kspetržlenu
1 štipkasoli
5 PLmasla
1 hrsťpetržlenovej vňate
1 PL Raciol
Raciol

Postup

1.

Panenku opatrne v strede režeme veľkým ostrým nožom, aby vznikol tunel. Z mletého mäsa, cesnaku a korením pripravíme klobásové mäso, ktorým z oboch strán plníme panenku. Z oleja, mletej papriky a soli si pripravíme marinádu.

2.

Maso dáme na vyolejovaný pekáč, potrieme paprikovou marinádou. Prikryjeme alobalom a pečieme pri 200 stupňoch 60 - 80 minút. Každých 20 minút odkryjeme, skontrolujeme či netreba podliať vodou a potrieme paprikovou marinádou.

3.

Posledných 10 minút necháme bez alobalu zapiecť do zlata. Pred servírovaním vyberieme, necháme trochu vychladnúť a krájame na 1,3 cm rolády. Dáme späť do pekáča ohrejeme.

4.

Môžeme podávať aj studené k šalátu a zelenine. K tejto panenka sa výborne hodí zeleninová kaša. Stačí, ak si okrem zemiakov uvaríme aj mrkvu a petržlen. Po uvarení pridáme maslo a rozpučíme. Dosolíme. Posypeme vňaťou a pokvapkáme Raciolom.

Podobné recepty

Kačacia paštéta s ovocným želé

Orechové trúbičky s krémom

Vybrané články

Ako skladovať kavu?

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom