Orechové jazýčky s krémom

  • Foodblogerka Bianka
  • stredne ťažké

Pre mlsné jazýčky pripravte orechové jazýčky.

  • Orechové jazýčky s krémom

Cesto:

4 ksbielka
300 gkryštálového cukru
150 gmletých orechov
30 gpolohrubej múky

Krém:

4 ksžĺtok
2 dclmlieka
2 PLkryštálového cukru
1vanilínový cukor
1 kszlatý klas
250 g Helia
Helia
200 ghorkej čokolády
1/4 Cery
Cera
2 PLOleja

Postup

1.

Bielka vyšľaháme najprv samostatne do pootuha a potom postupne prišľaháme cukor. Dáme nad paru a šľaháme nad parou aspoň 5 minút, tým pena nie je pevná. Primiešame orechy a múku. Vreckom na zdobenie robíme na plech s papierom na pečenie jazýčky s dĺžkou 7 cm. Necháme dostatočný priestor, lebo ešte narastú. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 stupňoch. Ak veľmi hnednú, znížime na 160.

2.

Nad parou miešame žĺtka, cukor, mlieko a klas. Vychladnutý krém potom primiešame do masla. Krém zvyknem ak sú hrudky prešľahať tyčovým mixeróm. Ale len trochu. Zdobiacym vreskom vrstvíme krém na orechové jazýčky.

3.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme nalámanú čokoládu, Ceru a olej. Necháme odstáť aspoň 10 minút a keď už čokoláda začína hustnúť, máčame do nej jazýčky zdobené krémom. Ak rýchlo hustne, prihrejeme ju.

4.

Hotové skladujeme v chlade.

Podobné recepty

Tekvicové medovníčky

Gaštanové hviezdičky

Vybrané články

Ako skladovať kavu?

Základy pečenia drobného pečiva

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom