Orechové jazýčky s krémom
- Foodblogerka Bianka
- stredne ťažké
- 4
Pre mlsné jazýčky pripravte orechové jazýčky.
Cesto:
4 ks | bielka |
300 g | kryštálového cukru |
150 g | mletých orechov |
30 g | polohrubej múky |
Krém:
4 ks | žĺtok |
2 dcl | mlieka |
2 PL | kryštálového cukru |
1 | vanilínový cukor |
1 ks | zlatý klas |
250 g | Helia |
200 g | horkej čokolády |
1/4 | Cery |
2 PL | Oleja |
Postup
Bielka vyšľaháme najprv samostatne do pootuha a potom postupne prišľaháme cukor. Dáme nad paru a šľaháme nad parou aspoň 5 minút, tým pena nie je pevná. Primiešame orechy a múku. Vreckom na zdobenie robíme na plech s papierom na pečenie jazýčky s dĺžkou 7 cm. Necháme dostatočný priestor, lebo ešte narastú. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 stupňoch. Ak veľmi hnednú, znížime na 160.
Nad parou miešame žĺtka, cukor, mlieko a klas. Vychladnutý krém potom primiešame do masla. Krém zvyknem ak sú hrudky prešľahať tyčovým mixeróm. Ale len trochu. Zdobiacym vreskom vrstvíme krém na orechové jazýčky.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme nalámanú čokoládu, Ceru a olej. Necháme odstáť aspoň 10 minút a keď už čokoláda začína hustnúť, máčame do nej jazýčky zdobené krémom. Ak rýchlo hustne, prihrejeme ju.
Hotové skladujeme v chlade.