Dobošová torta
- Foodblogerka Bianka
- stredne ťažké
- 3
Čo tak si pripraviť počas sviatkov niečo výnimočné? Vyskúšajte dobošovú tortu od foodblogerky Bianky.
Cesto:
| 250 g |
Palmarinu
|
| 250 g | práškový cukor |
| 4 ks | vajec |
| 250 g | hladkej múky |
| 1 štip. | soli |
| 1 ČL | prášok do pečiva |
Krém:
| 1 ks | Zlatý klas |
| 350 ml | mlieka |
| 2 PL | cukru |
| 100 g | horkej čokolády |
| 2 PL | kakaa |
| 1 ks |
Helia
|
Poleva:
| 70 g | horkej čokolády |
| 20 g |
Cery
|
Postup
Vo veľkej nádobe si vymiešame tuk na pečenie Palmarin, cukor, vajíčka, múku, soľ a prášok do pečiva. Vznikne nám husté mazľavé cesto. Do vymastenej tortovej formy bez okrajovej manžety s priemerom 21 cm si dáme 2-3 PL cesta a rozotrieme rovnomerne dlhým nožom. Takto pečieme 8 plátov. Každý plát pečieme pri 175 stupňoch približne 15 minút. Pláty necháme vychladnúť na mriežke, alebo inom rovnom podklade.
Z klasu, mlieka a cukru si uvaríme hustý puding. Odstavíme a primiešame nasekanú čokoládu. Miešame až kým sa v horúcom pudingu nerozpustí. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí vymiešame Heliu, do ktorej po lyžiciach pridávame krém.
Pláty vrstvíme na seba a potierame krémom. Krémom natrieme aj okraje torty. Vrch nenatierame, ale polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme tak, že si rozpustíme vo vodnom kúpeli čokoládu s Cerou. Po stuhnutí čokolády zdobíme vrch trochou odloženého krému. Môžeme posypať striebornými cukrárenskými perličkami. Aby sa nám čokoláda nepopukala, krájame ju horúcim nožom.





Buďte pravidelne informovaný