Dobošová torta

  • Foodblogerka Bianka
  • stredne ťažké

Čo tak si pripraviť počas sviatkov niečo výnimočné? Vyskúšajte dobošovú tortu od foodblogerky Bianky.

  • Dobošová torta

Cesto:

250 g Palmarinu
Palmarin
250 gpráškový cukor
4 ksvajec
250 ghladkej múky
1 štip.soli
1 ČLprášok do pečiva

Krém:

1 ksZlatý klas
350 mlmlieka
2 PLcukru
100 ghorkej čokolády
2 PLkakaa
1 ks Helia
Helia

Poleva:

70 ghorkej čokolády
20 g Cery
Cera

Postup

1.

Vo veľkej nádobe si vymiešame tuk na pečenie Palmarin, cukor, vajíčka, múku, soľ a prášok do pečiva. Vznikne nám husté mazľavé cesto. Do vymastenej tortovej formy bez okrajovej manžety s priemerom 21 cm si dáme 2-3 PL cesta a rozotrieme rovnomerne dlhým nožom. Takto pečieme 8 plátov. Každý plát pečieme pri 175 stupňoch približne 15 minút. Pláty necháme vychladnúť na mriežke, alebo inom rovnom podklade.

2.

Z klasu, mlieka a cukru si uvaríme hustý puding. Odstavíme a primiešame nasekanú čokoládu. Miešame až kým sa v horúcom pudingu nerozpustí. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí vymiešame Heliu, do ktorej po lyžiciach pridávame krém.

3.

Pláty vrstvíme na seba a potierame krémom. Krémom natrieme aj okraje torty. Vrch nenatierame, ale polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme tak, že si rozpustíme vo vodnom kúpeli čokoládu s Cerou. Po stuhnutí čokolády zdobíme vrch trochou odloženého krému. Môžeme posypať striebornými cukrárenskými perličkami. Aby sa nám čokoláda nepopukala, krájame ju horúcim nožom.

Podobné recepty

Kačacia paštéta s ovocným želé

Vianočná perníková torta

Vianočná perníková torta
stredne ťažké
Vianočná perníková torta

Vybrané články

Ako skladovať kavu?

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom