Marokánky
- Fooodblogerka Monika
- ľahké
- 2
Už ste o nich počuli? A ešte ste ich nepiekli? Tak tu je recept.
250 ml | mlieka |
30 g | hladkej múky |
60 g | práškového cukru |
20 g | Palmarínu |
100 g | mandľových lupienkov |
100 g | hrozienok |
0,5 dcl | rumu |
100 g | kandizovanej kôry |
100 g | vlašských orechov |
50 g | kvalitnej čokolády |
25 g | Cery |
Postup
Hrozienka namočíme do rumu, nech nasiaknu chuť.
Múku zmiešame s mliekom, pridáme cukor, palmarín a za stáleho miešania privedieme do varu, tak aby vznikol biely hustý krém.
Krém odstavíme a pridáme orechy, mandľové lupienky, kôru, precedené hrozienka a dobre premiešame.
Zmes necháme chvíľu vychladnúť a pomocou lyžice dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vytvarujeme tenšie kolieska. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C približne 20-25 minút, pokiaľ nebudú okraje krásne zlaté.
Upečené marokánky namočíme do roztopenej čokolády a necháme ztuhnúť.