Marokánky

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Už ste o nich počuli? A ešte ste ich nepiekli? Tak tu je recept.

  • Marokánky
250 mlmlieka
30 ghladkej múky
60 gpráškového cukru
20 g Palmarínu
Palmarin
100 gmandľových lupienkov
100 g hrozienok
0,5 dclrumu
100 gkandizovanej kôry
100 gvlašských orechov
50 gkvalitnej čokolády
25 g Cery
Cera

Postup

1.

Hrozienka namočíme do rumu, nech nasiaknu chuť.

2.

Múku zmiešame s mliekom, pridáme cukor, palmarín a za stáleho miešania privedieme do varu, tak aby vznikol biely hustý krém.

3.

Krém odstavíme a pridáme orechy, mandľové lupienky, kôru, precedené hrozienka a dobre premiešame.

4.

Zmes necháme chvíľu vychladnúť a pomocou lyžice dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vytvarujeme tenšie kolieska. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C približne 20-­25 minút, pokiaľ nebudú okraje krásne zlaté.

5.

Upečené marokánky namočíme do roztopenej čokolády a necháme ztuhnúť.

Podobné recepty

Dobošová torta

Dobošová torta
stredne ťažké
Dobošová torta

Krémová rybacia polievka

Krémová rybacia polievka
stredne ťažké
Krémová rybacia polievka

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom