Mrkvové vanilkové rožky

  • Fooodblogerka Monika
  • stredne ťažké

Vanilkové rožky pozná asi každý, ale mrkvové? Teraz už aj vy.

  • Mrkvové vanilkové rožky
200 g hladkej múky
150 g Palmarinu
Palmarin
100 g nastrúhanej mrkvy
1 kskôra z citróna
2 PLvanilkového cukru
100 gpráškového cukru
30 gmletých mandlí

Postup

1.

Mrkvu nastrúhame na jemno a necháme chvíľu pustiť šťavu.

2.

V miske zmiešame múku s ⅔ cukru, vanilkovým cukrom, nastrúhanou kôrou a ručne zapracujeme palmarín. Pridáme vyžmýkanú mrkvu a vypracujeme hladké cesto. Keby sa príliš lepilo pridáme ešte trochu múky.

3.

Cesto necháme odležať aspoň 1 hodinu v chladničke a potom tvarujeme rožky, ktoré pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie približne 12-15 minút pri teplote 175 stupňov.

4.

Ešte teplé rožky obalíme v zmesi mletých madlí a zvyšného práškového cukru.

Podobné recepty

Krémová rybacia polievka

Krémová rybacia polievka
stredne ťažké
Krémová rybacia polievka

Marokánky

Marokánky
ľahké
Marokánky

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Základy pečenia drobného pečiva

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom