Mrkvové vanilkové rožky
- Fooodblogerka Monika
- stredne ťažké
- 1
Vanilkové rožky pozná asi každý, ale mrkvové? Teraz už aj vy.
200 g | hladkej múky |
150 g | Palmarinu |
100 g | nastrúhanej mrkvy |
1 ks | kôra z citróna |
2 PL | vanilkového cukru |
100 g | práškového cukru |
30 g | mletých mandlí |
Postup
1.
Mrkvu nastrúhame na jemno a necháme chvíľu pustiť šťavu.
2.
V miske zmiešame múku s ⅔ cukru, vanilkovým cukrom, nastrúhanou kôrou a ručne zapracujeme palmarín. Pridáme vyžmýkanú mrkvu a vypracujeme hladké cesto. Keby sa príliš lepilo pridáme ešte trochu múky.
3.
Cesto necháme odležať aspoň 1 hodinu v chladničke a potom tvarujeme rožky, ktoré pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie približne 12-15 minút pri teplote 175 stupňov.
4.
Ešte teplé rožky obalíme v zmesi mletých madlí a zvyšného práškového cukru.