Orechové trúbičky s krémom

  • Foodblogerka Bianka
  • ľahké

Tieto orechové trúbičky s krémom si zamilujete vy, ale aj celá vaša rodina. Počas sviatkov proste nemôžu chýbať.

  • Orechové trúbičky s krémom

Postup

1.

Vypracujeme si cesto. Rozdelíme na dve časti. Na doske rozvaľkáme cesto na hrúbku 5 mm. Urobíme si pásy so šírkou 6 cm a natáčame v jednej vrstve na 7 cm hliníkové trubičky. Prstami dôkladne spájame spoje. Ukladáme spojom na plech vystlaný papierom na pečenie.

2.

Pečieme do zlatohneda pri 180 stupňoch cca 30 minút. Ešte teple opatrne dáme dole z trubičky. Vychladnuté máčame v čokoláde. Približne 1 cm po oboch stranách. Necháme stuhnúť.

3.

Medzitým si pripravíme krém. Uvaríme zlatý klas s mliekom. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. Heliu vymiešame s cukrom a po lyžiciach pridávame krém.

4.

Naplníme zdobiace vrecko a plníme trubičky. Najlepšie sú na druhý a tretí deň deň, keď orechové cesto naberie vlhkosť z krému. Skladujeme v chlade.

Podobné recepty

Domáca kapustová polievka

Domáca kapustová polievka
stredne ťažké
Domáca kapustová polievka

Kysnutý škoricový veciec

Kysnutý škoricový veciec
stredne ťažké
Kysnutý škoricový veciec

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Skladovanie zeleniny a ovocia

Skladovanie zeleniny a ovocia
Zelenina a ovocie
Skladovanie zeleniny a ovocia

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom