Orechové trúbičky s krémom
- Foodblogerka Bianka
- ľahké
- 2
Tieto orechové trúbičky s krémom si zamilujete vy, ale aj celá vaša rodina. Počas sviatkov proste nemôžu chýbať.
Postup
Vypracujeme si cesto. Rozdelíme na dve časti. Na doske rozvaľkáme cesto na hrúbku 5 mm. Urobíme si pásy so šírkou 6 cm a natáčame v jednej vrstve na 7 cm hliníkové trubičky. Prstami dôkladne spájame spoje. Ukladáme spojom na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme do zlatohneda pri 180 stupňoch cca 30 minút. Ešte teple opatrne dáme dole z trubičky. Vychladnuté máčame v čokoláde. Približne 1 cm po oboch stranách. Necháme stuhnúť.
Medzitým si pripravíme krém. Uvaríme zlatý klas s mliekom. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. Heliu vymiešame s cukrom a po lyžiciach pridávame krém.
Naplníme zdobiace vrecko a plníme trubičky. Najlepšie sú na druhý a tretí deň deň, keď orechové cesto naberie vlhkosť z krému. Skladujeme v chlade.