Orechové trúbičky s krémom

  • Foodblogerka Bianka
  • ľahké

Tieto orechové trúbičky s krémom si zamilujete vy, ale aj celá vaša rodina. Počas sviatkov proste nemôžu chýbať.

  • Orechové trúbičky s krémom

Postup

1.

Vypracujeme si cesto. Rozdelíme na dve časti. Na doske rozvaľkáme cesto na hrúbku 5 mm. Urobíme si pásy so šírkou 6 cm a natáčame v jednej vrstve na 7 cm hliníkové trubičky. Prstami dôkladne spájame spoje. Ukladáme spojom na plech vystlaný papierom na pečenie.

2.

Pečieme do zlatohneda pri 180 stupňoch cca 30 minút. Ešte teple opatrne dáme dole z trubičky. Vychladnuté máčame v čokoláde. Približne 1 cm po oboch stranách. Necháme stuhnúť.

3.

Medzitým si pripravíme krém. Uvaríme zlatý klas s mliekom. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. Heliu vymiešame s cukrom a po lyžiciach pridávame krém.

4.

Naplníme zdobiace vrecko a plníme trubičky. Najlepšie sú na druhý a tretí deň deň, keď orechové cesto naberie vlhkosť z krému. Skladujeme v chlade.

Podobné recepty

Dobošová torta

Dobošová torta
stredne ťažké
Dobošová torta

Kapor na čierno s rozmarínovými zemiakmi

Vybrané články

Skladovanie zeleniny a ovocia

Skladovanie zeleniny a ovocia
Zelenina a ovocie
Skladovanie zeleniny a ovocia

Základy pečenia drobného pečiva

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom