Vianočné ríbezľové rezy

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Pripravte pre svoju rodinu na sviatky niečo výnimočné.

  • Vianočné ríbezľové rezy
350 gpolohrubej múky
100 gmletých vlašských orechov
50 gstrúhaného kokosu
50 g kokosu na posypanie
7 ksvajec
200 gmedu
125 g Palmarinu
Palmarin
1/2prášku do pečiva
350 gríbezľového džemu

Postup

1.

Múku premiešame s orechmi, kokosom a práškom do pečiva. Žĺtka vyšľaháme s medom do peny a postupne pridávame k múke. Palmarín roztopíme, necháme chvíľu vychladnúť a pridáme do cesta. Dobre premiešame.

2.

Bielka vyšľaháme do tuha a opatrne primiešame k cestu.

3.

Cesto vyjeleme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme približne 20 - 25 minút vo vyhriatej rúre na 175 stupňov.

4.

Upečený cesto necháme vychladnúť a nakrájame ho na 4 rovnako široké pásy. Na jednu časť cesta dáme hrubšiu vrstvu ríbezľového džemu a položíme naň druhú časť cesta. Vrch potrieme tenšou vrstvou džemu a posypeme kokosom. Rovnako postupujme aj so zvyšným cestom.

5.

Rezy necháme odležať v chladničke, nech sa cesto napije džemu a podávame nakrájané na tenké rezy.

Podobné recepty

Tekvicové medovníčky

Kapor na čierno s rozmarínovými zemiakmi

Vybrané články

Skladovanie zeleniny a ovocia

Skladovanie zeleniny a ovocia
Zelenina a ovocie
Skladovanie zeleniny a ovocia

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom