Vianočné ríbezľové rezy

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Pripravte pre svoju rodinu na sviatky niečo výnimočné.

  • Vianočné ríbezľové rezy
350 gpolohrubej múky
100 gmletých vlašských orechov
50 gstrúhaného kokosu
50 g kokosu na posypanie
7 ksvajec
200 gmedu
125 g Palmarinu
Palmarin
1/2prášku do pečiva
350 gríbezľového džemu

Postup

1.

Múku premiešame s orechmi, kokosom a práškom do pečiva. Žĺtka vyšľaháme s medom do peny a postupne pridávame k múke. Palmarín roztopíme, necháme chvíľu vychladnúť a pridáme do cesta. Dobre premiešame.

2.

Bielka vyšľaháme do tuha a opatrne primiešame k cestu.

3.

Cesto vyjeleme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme približne 20 - 25 minút vo vyhriatej rúre na 175 stupňov.

4.

Upečený cesto necháme vychladnúť a nakrájame ho na 4 rovnako široké pásy. Na jednu časť cesta dáme hrubšiu vrstvu ríbezľového džemu a položíme naň druhú časť cesta. Vrch potrieme tenšou vrstvou džemu a posypeme kokosom. Rovnako postupujme aj so zvyšným cestom.

5.

Rezy necháme odležať v chladničke, nech sa cesto napije džemu a podávame nakrájané na tenké rezy.

Podobné recepty

Škoricovo orieškové trubičky

Vianočná perníková torta

Vianočná perníková torta
stredne ťažké
Vianočná perníková torta

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom