Vianočné ríbezľové rezy
- Fooodblogerka Monika
- ľahké
- 5
Pripravte pre svoju rodinu na sviatky niečo výnimočné.
350 g | polohrubej múky |
100 g | mletých vlašských orechov |
50 g | strúhaného kokosu |
50 g | kokosu na posypanie |
7 ks | vajec |
200 g | medu |
125 g | Palmarinu |
1/2 | prášku do pečiva |
350 g | ríbezľového džemu |
Postup
Múku premiešame s orechmi, kokosom a práškom do pečiva. Žĺtka vyšľaháme s medom do peny a postupne pridávame k múke. Palmarín roztopíme, necháme chvíľu vychladnúť a pridáme do cesta. Dobre premiešame.
Bielka vyšľaháme do tuha a opatrne primiešame k cestu.
Cesto vyjeleme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme približne 20 - 25 minút vo vyhriatej rúre na 175 stupňov.
Upečený cesto necháme vychladnúť a nakrájame ho na 4 rovnako široké pásy. Na jednu časť cesta dáme hrubšiu vrstvu ríbezľového džemu a položíme naň druhú časť cesta. Vrch potrieme tenšou vrstvou džemu a posypeme kokosom. Rovnako postupujme aj so zvyšným cestom.
Rezy necháme odležať v chladničke, nech sa cesto napije džemu a podávame nakrájané na tenké rezy.