Orechová bábovka s rumom
- Fooodblogerka Monika
- ľahké
- 0
Chutná orechová bábovka s rumom od foodblogerky Moniky sa výborne hodí k ranneému čaju.
| 200 g | vlašských orechov |
| 4 ks | vajcia |
| 150 g | trstinového cukru |
| 200 g | polohrubej múky |
| 200 ml |
oleja Heliol
|
| 200 ml | smotany na šľahanie |
| 50 g | hrozienok |
| 0,4 cl | rumu |
| 1/2 | prášku do pečenia |
| 1 PL | Tuk na vymastenie |
| 1 PL | múky na vysypanie |
| 1 PL | práškový cukor |
Postup
1.
Vyhrejte rúru na 200 °C a vymažte formu na bábovku. Hrozienka zalejte rumom a nechajte chvíľu odstáť. Oddeľte bielka od žĺtkov a tie vyšľahajte spolu s cukrom. Pridajte múku s práškom do pečiva, orechy, olej, smotanu a všetko dobre premiešajte. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne vmiešajte do cesta.
2.
Na záver pridajte hrozienka spolu s rumom a vylejte do formy na bábovku. Bábovku pečte pri teplote 170 °C približne 50 -60 minút.
3.
Po upečení bábovku nechajte vychladnúť a vyklopte z formy. Nakoniec posypte práškovým cukrom na ozdobu.



Buďte pravidelne informovaný