Kuracie stehná s feniklovou plnkou

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Pripravte si pečené kura trocha inak. Vyskúšajte tento chutný recept od foodblogerky Moniky.

  • Kuracie stehná s feniklovou plnkou
4 kskuracích stehien
2 ksfeniklu
3 ksrapíkatého zeleru
200 ganglickej slaniny
3 ksbieleho chleba
1 ČL citrónovej kôry
1/2 citróna
1 štip.soli
1 štip.čierneho korenia
2 PL oleja Raciol s chilli
Raciol chilli
1 dclvody

Postup

1.

Fenikel očistíte a zbavíte ho vrchnej vrstvy, feniklovú vňať si však nechajte. Dá sa použiť na ozdobu. Fenikel nakrájajte na tenké plátky a dajte ho do misky spolu s nakrájaným rapíkatým zelerom (rapíkatý zeler sa krája ako mrkva na kolieska). Zalejte olejom a dobre premiešajte. ½ zmesi dajte na plech a polovicu si nechajte na neskôr. Na plech pridajte na kocky nakrájanú slaninu a kuracie stehná. Dobre všetko osoľte a pridajte aj čierne korenie a podlejte vodou. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 200 °C na približne 60 minút.

2.

Keď bude kura upečené, pripravte si druhú časť zeleniny. Na panvici s trochou oleja orestujte fenikel s zelerom, pridajte na kocky nakrájaný chlieb a podlejte trochou šťavy z plechu. Chlieb nasiakne všetky chute z pečeného kuriatka. Orestovaný fenikel aj zeler znamená, že by mali zostať ešte chrumkavé ale nie surové. Pred podávaním obe zmesi premiešajte a pokvapkajte citrónovou šťavou a kôrou. Rozdeľte na tanier a podávajte.

Podobné recepty

Bravčová fašírka s bylinkami

Jahňacie kotlety s mätovým rizotom

Vybrané články

Aby koláč neklesol

Základy pečenia drobného pečiva

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom