Pečený pstruh s bylinkami
- Fooodblogerka Monika
- ľahké
- 0
Vyskúšali ste už niekedy upiecť pstruha? S týmto receptom od foodblogerky Moniky sa vám podarí na jednotku.
4 ks | čerstvého pstruha |
2 ks | cibule |
1 hrsť | tymian/petržlen/bazalka/kôpor |
1 ks | citrónu |
1 ks | šťava z citrónu |
1 štip. | soli |
1 štip. | čierne korenie |
1 PL | oleja Raciol s bazalkou |
Postup
1.
Cibuľu nakrájate veľmi na jemno a dajte do mažiara, pridajte pokrájané bylinky, citrónovú šťavu a dobre pomačkajte. Bylinky tak pustia viac arómy.
2.
Rybu umyte a naplňte bylinkovou zmesou. Citrón nakrájajte na kolieska a vložte ich do vnútra. Rybu na záver osoľte, okoreňte a pokvapkajte olejom a pečte vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 15 - 20 minút.