Pečené kura na citróne
- Fooodblogerka Monika
- ľahké
- 0
Pečené kura na citróne, vlastne taká klasika, trocha inak.
| 1 ks | kuraťa |
| 3 PL |
oleja Raciol s bazalkou
|
| 2 ks | citrona |
| 1 hlavička | cesnaku |
| 30 g | bazalky |
| 1 štip. | soli a korenia |
Postup
1.
Kura osoľte, okoreňte naolejujte a dajte na pekáč. Do vnútra vložte 1 citrón prekrojený na polovicu a druhý citrón nakrájajte na mesiačiky. Hlavičku cesnaku prekrojte na polovicu a pridajte na pekáč. Pečte vo vyhriatej rúre prikryté alobalom asi 30 minút.
2.
Potom kura odokryte a pečte ešte ďalších 30 minúť do zlata. Asi 5 minút pred dopečením kuriatko potrite nasekanou bazalkou zmiešanou s bazalkový olejom. Pre podávaním citróny vyberte, tie boli len na chuť a podávajte so šalátom alebo obvyklou prílohou.



Buďte pravidelne informovaný