Šťavnatá bravčová živánska
- Fooodblogerka Monika
- ľahké
- 1
Potrebujete rýchlu večeru alebo obed? Pripravte si chutnú šťavnatú živánsku od foodblogerky Moniky.
6 ks | plátkov brav. krkovičky |
6 ks | zemiakov |
6 ks | plátkov slaniny |
1 ks | klobásy |
2 ks | cibule |
1 hrsť | čerstvého tymianu |
1 dcl | oleja Raciol s cesnakom |
1 štip. | soli |
1 štip. | čierneho korenia |
Postup
1.
Umyte zemiaky a nakrájajte ich na približne rovnaké kolieska. Tak isto nakrájajte aj s cibuľu a klobásu.
2.
Na pekáč dajte alobal tak aby bolo možné živánsku zabaliť a uložte najprv zemiaky. Na zemiaky pridajte krkovičku (tak aby sa mäso neprekrývalo a rovnomerne sa upieklo) a na každý kus mäsa dajte plátok slaniny, pár koliesok klobásky a cibuľu. Mierne osoľte (opatrne, slanina vie pustiť veľa soli), okoreňte, pridajte čerstvý tymian a zakvapkajte olejom.
3.
Pečte vo vyhratej rúre zabalené v alobale približne 50 -60 minút na 170 °C.