Vyprážaný bravčový rezeň
- Fooodblogerka Monika
- ľahké
- 0
Pripravujete klasický nedeľný obed? Tak to teda rezeň nemôže chýbať. My máme pre vás recept.
| 4 ks | rezňa z bravčového stehna |
| 1 štip. | soli |
| 1 štip. | čierneho korenia |
| 1 stručik | cesnaku |
| 1/2 kg | hladkej múky |
| 2 ks | vajec |
| 1/2 kg | strúhanky |
| 0,5 l |
oleja Fritol
|
| 1 ks | citrónu |
| 1 hrsť | petržlenovej vňate |
Postup
1.
Rezne naklepte, osoľte, okoreňte a pridajte trochu pretlačeného cesnaku. 1 väčší alebo 2 menšie strúčiky Vám budú stačiť na 4 rezne. Mäso potom postupne obaľte v múke, vajíčku a strúhanke.
2.
Pomaly vysmážajte v rozohriatej panvici na oleji Fritol na miernom ohni z oboch strán.
3.
TIP: Aby ste sa zbavili prebytočného tuku, dajte do vyššieho hrnca vriacu vodu, ktorú stále varte. Čerstvo vypražený rezeň ponorte na pár sekúnd do vriacej vody a vyberte. Zbavíte sa tak prebytočného tuku a rezne nebudú mastné.



Buďte pravidelne informovaný