Vyprážaný bravčový rezeň

  • Fooodblogerka Monika
  • ľahké

Pripravujete klasický nedeľný obed? Tak to teda rezeň nemôže chýbať. My máme pre vás recept.

  • Vyprážaný bravčový rezeň
4 ksrezňa z bravčového stehna
1 štip.soli
1 štip.čierneho korenia
1 stručikcesnaku
1/2 kghladkej múky
2 ksvajec
1/2 kgstrúhanky
0,5 l oleja Fritol
Fritol
1 kscitrónu
1 hrsťpetržlenovej vňate

Postup

1.

Rezne naklepte, osoľte, okoreňte a pridajte trochu pretlačeného cesnaku. 1 väčší alebo 2 menšie strúčiky Vám budú stačiť na 4 rezne. Mäso potom postupne obaľte v múke, vajíčku a strúhanke.

2.

Pomaly vysmážajte v rozohriatej panvici na oleji Fritol na miernom ohni z oboch strán.

3.

TIP: Aby ste sa zbavili prebytočného tuku, dajte do vyššieho hrnca vriacu vodu, ktorú stále varte. Čerstvo vypražený rezeň ponorte na pár sekúnd do vriacej vody a vyberte. Zbavíte sa tak prebytočného tuku a rezne nebudú mastné.

Podobné recepty

Pečený králik na víne

Pečený králik na víne
stredne ťažké
Pečený králik na víne

Pečené kura na citróne

Vybrané články

Základy pečenia drobného pečiva

Prospešné čerešne

Prospešné čerešne
Zelenina a ovocie
Prospešné čerešne

Buďte pravidelne informovaný
o novinkách a nových receptoch

Chuti.sk na Facebooku Staňte sa aj vy
fanúšikom Chutí.sk

Chcem byť fanúšikom