Polievka z pečenej tekvice
- Fooodblogerka Monika
- ľahké
- 0
Keď nastane čas tekvíc tak sa jej nevieme dojesť. Vyskúšajte si pripraviť tekvicovú polievku podľa foodblogerky Moniky.
1 kg | tekvice hokaido |
3 PL | oleja Raciol s chilli |
1 l | zeleninového vývaru |
50 g | tekvicových semiačok |
1 ks | žerucha |
1 štip. | soli, korenia |
Postup
Tekvicu ošúpte, zbavte vnútra a nakrájajte na približne rovnaké kúsky. Dajte na plech, pokvapkajte olejom, osoľte a okoreňte. Pečte vo vyhriatej rúre na 200 stupňov približne 30 minút, záleží podľa veľkosti tekvice. Tekvica musí byť úplne mäkká a mierne skaramelizovaná.
Upečenú tekvicu dajte do hrnca aj s výpekom, zalejte vývarom a mierne zohrejte. Potom polievku rozmixujte mixérom do hladka a nechajte prevrieť. Ak by bola polievka príliš hustá dolejte ešte vodu.
Na suchej panvici opečte tekvicové semiačka a posypte nimi polievku. Podávajte s čerstvou žeruchou a niečím chrumkavým. Buď opečenou slaninkou alebo slanými tyčinkami.