Zeleninová polievka s hráškom
- Fooodblogerka Monika
- ľahké
- 0
Klasická zeleninová polievka s hráškom, ktorá nesmie pri bežnom obede chýbať.
3 ks | mrkvy |
2 ks | petržlenu |
1 ks | cibule |
1/4 | zeleru |
1/4 | póru |
100 g | hrášku a strukov |
2 ks | zemiakov |
1 hrsť | byliniek a korenín |
Postup
1.
Koreňovú zeleninu očistite, nakrájajte na kolieska a polovicu si nechajte bokom. Použijete ju neskôr.
2.
Na oleji orestujte prvú polovicu koreňovej zeleniny spolu s cibuľou a pórom. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Zelenina musí trochu zhnednúť a až potom ju zalejte vriacou vodou, pridajte cibuľu (aj so šupkou) bylinky a varte aspoň 30 minút.
3.
Vývar potom sceďte a pridajte zemiaky, druhú polovicu koreňovej zeleniny a varte kým nie sú zemiaky a zelenina mäkké. Pár minút pre dovarením pridajte hrášok a tesne pred podávaním hráškové struky.